Yunanistan, Türk turistlerin de yoğun olarak gittiği Kos adasında yaşanan vahşi cinayeti konuşuyor…
Yunanistan’ın turistik adası Kos’ta (İstanköy) yaşanan korkunç cinayet ülke gündemine damga vurmanın yanı sıra Polonya-Yunanistan hattında da tansiyonu yükseltti.
Geçen hafta kaybolduğu polise bildirilen ve günlerdir kayıp olan 27 yaşındaki Anastazja Rubinska, bölgedeki yoğun arama-kurtarma çalışmaları sonucunda korkunç bir halde bulunmuştu. Yarı çıplak vaziyette ve çalı ve çöp torbalarının arasında gizlenen cansız bedeni bulunan Polonya vatandaşının boynunda morluk ve izler tespit edilmiş, yetkililer ölüm sebebi olarak boğulmayı öne sürmüşlerdi.
Soruşturma devam ederken adada yaşayan ve cesedin 1 kilometre yakınındaki bir evde yaşayan Bangladeşli bir adam gözaltına alındı. Bangladeşli Salahuddin S. isimli adam suçunu itiraf etmezken, sorguda söyledikleri de açıklandı.
“HAŞHAŞ VERMEK İÇİN EVE GİTTİK ORADA İLİŞKİ YAŞADIK”
Yunan medyasında yer alan haberlerde Salahuddin S. genç kadınla cinsel ilişkiye girdiğini fakat bunun isteği dışında olmadığını belirtti. Sorgu sırasında konuşan Salahuddin S.’nin ifadelerini de ülkenin çok okunan gazetelerinden Kathimerini ortaya çıkardı.
Kathimerini’deki haberde Salahuddin S.’nin polislere, “O gün ona haşhaş vermek için evime geldik. Burada onun rızası olarak cinsel ilişkiye girdik. Daha sonra partnerinin onu alacağını söyledi ve oraya gitti” dediği aktarıldı. Salahuddin S.’nin sözlerini soruşturan polis o zaman zarfı içerisinde o bölgede genç kadının hiçbir zaman görülmediğini aktardı. Yunan medyası, polisin ele geçirdiği kamera kayıtlarında Salahuddin S. ile Rubinska’nın birlikte eve girdiği görülürken genç kadının görüntülerde evden hiçbir zaman çıkmadığı belirtildi.
CANSIZ BEDENİ ÇOK KÖTÜ DURUMDA
Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Ta Nea, genç kadının cansız bedeninin çok hırpalanmış ve kötü durumda olduğunu aktardı.
Otopsi raporunda genç kadının ölüm sebebi olarak boğulma olduğu aktarılırken, bunun çıplak elle mi yapıldığı yoksa ip veya halat gibi bir cisimle mi yapıldığı ise tespit edilemedi.
Laboratuvar testlerinden ve parmak izi örneklerinden çıkacak sonucun beklendiği belirtilirken uzmanlar incelemelerini derinleştirdiklerini duyurdu.
CESET TAŞINDI MI?
Öte yandan Kos’ta gerçekleşen bu vahşi cinayet sonrasında soruşturmada yeni sorular ortaya çıktı… Kos Belediyesi Sivil Koruma Başkan Yardımcısı Stamatis Kambourakis, ekipleriyle birlikte genç kadının bulunduğu yeri iki kere incelediklerini ve o dönemde cesedi bulamadıklarını söyledi.
Yunan medyasına konulan Kambourakis, “Biz orayı iki kere inceledik ve orada genç kadının bedenini bulamadık. Bu sebeple birinin ya da birilerinin onu cumartesi gecesi oraya taşıdığından şüpheleniyoruz. Bu durum çok garip. Eğitimli köpekler de incelemelere katılıyor. Eğer orada bir koku bulsalardı tespit edebilirlerdi. Kalabalığa kalmamak için muhtemelen gece vakti onu taşıdılar” dedi.
AİLESİ: BANGLADEŞLİ KİMSEYİ TANIMIYORUZ
Acı haberi alan genç kadının ailesi de önceki gün Kos’a geldi ve açıklamalarda bulundu. Proto Thema’ya konuşan genç kadının ailesi, “Ben ya da aileden hiç kimse Anastazja’nın Bangladeşli bir arkadaşı olduğunu bilmiyoruz. Bize hiç bahsetmedi, onu tanımıyoruz” dedi.
Polis, gözaltına alınan Bangladeşlinin yanı sıra Pakistanlı bir kişinin de şüpheliler arasında olduğunu aktardı.
Kaynak : Sözcü