DOLAR
32,5180
EURO
34,8973
ALTIN
2.454,80
BIST
9.882,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Teşekkürler “Four Seasons”

velux

Anladım ki insanlar: Susanı korkak. Görmezden geleni aptal. Affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar… Oysa ki; biz istediğimiz kadar hayatımızdalar. Göz yumduğumuz kadar dürüstler ve sustuğumuz kadar insanlar..! Şems-i Tebrizi

Nede güzel söylemiş bilge insan.

Ben kendi adıma susmayacağım, görmezden gelmeyeceğim ve kim ne kadar dürüst, ne kadar insan buna toplum karar verecek.

Bu yazımda geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleşen turizm fuarını konu etmek istedim. (EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) Ballandırarak anlattılar şöyle büyük fuar, böyle iyi bir fuar falan, filan.

“Fuarın getirisi, götürüsü nedir?” derseniz  aslında sonuç belli. Ne gelen var ne giden. Dostlar ,alış verişte görsün. Katıldık mı? Katıldık. “Yedik , içtik gezdik mi?” Gezdik. “Onu, bunu gördük mü?” Gördük.

Kim, kimin parasıyla katıldı?

Bu işin mali boyutu nedir?

Ticarette sonuç, kar odaklı olmalıdır. Bu fuara yıllardır katılır Bodrum, sadece iç turizmin İstanbul ayağına hizmet edilir. Bazılarının da kaçamak mazeretidir.

Ben döneyim görmezden gelmek ve susmak istemediğim konuya…

Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu, EMITT fuarının haberini bu şekilde geçti ;

“Muğla Büyükşehir Belediyesi Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan EMITT fuarının ardından resepsiyon düzenledi. Bu yıl 2’incisi düzenlenen resepsiyonda ülkemizin önde gelen turizm yatırımcıları ve turizm acenteleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve  İlçe belediye başkanları ile  bir araya gelerek Muğla’nın turizmini ve yapılabilecek yatırımları konuştular.”

İnsanın içinden, “cidden mi?” demek geliyor. Gözümüz yok,ama yediniz, içtiniz, zurna çaldırdınız, zeybek oynattınız ve açılış konuşmasında yıkama yağlama yaptınız.

Körler, sağırlar birbirini ağırlar.

Bu kadar önemli bir toplantıda ne yazık ki, nedenini bilmiyorum Turizm ve Kültür Bakanı yoktu. Olanları sıralayalım ;

“Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya İstanbul CHP Milletvekili Gökhan Zeybek,  Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, 54. Hükümet Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Sururi Çorabatır, siyasiler, Turizm acenteleri ve turizm yatırımcıları katıldı.”

Katılımcılardan anlaşılacağı gibi, işin amacına uygun yapılmadığı görüşündeyim.

“Muğla Büyükşehir Belediyesi Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan EMITT fuarının ardından resepsiyon düzenledi”

Peki bu parti nerede düzenlendi.

İstanbul Boğaz Manzaralı “Four Seasons Otel” de ve açılış konuşmasında bakın Muğlamızın Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ne diyor ;

“Bu gün bize ev sahipliği yapan Mesut Toprak ayağının tozuyla buraya geldi ve sevgili oğlu burada, çok teşekkür ediyoruz, bize çok önemli katkı yaptılar, burada toplanmamıza müsaade ettiler, sağ olsunlar var olsunlar”

Mesut Toprak kimdir ;

Zeytinburnu’nda yükselen, 36 katlı OnaltıDokuz gökdelenlerinin sahibidir. “sinek pekmeze gelir bende ballı işlerin peşindeyim” sözünün sahibi. Tay Group Şirketler Yönetim Kurulu Başkanıdır.

OnaltıDokuz gökdelenleri bildiğiniz gibi zamanın Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın yıktıramadığı ve yıllarca küs kalmalarına neden olan gökdelenlerdir.

“Erdoğan, İstanbul’un silüetini bozduğu gerekçesiyle 16/9 kulelerini inşa eden okul arkadaşı Mesut Toprak’a küsmüştü. Erdoğan “Sahibiyle konuştum. Tıraşlayın dedim. Ama hiçbir şey yapmadılar. O yüzden çok kırıldım, 5 yıldır konuşmuyorum” demişti.”

Mesut Toprak ;

Fatih’te Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni , toplamda 60 milyon liralık yatırım ile tadil ederek, açılışını Tayyip Erdoğan yaptırarak barışmıştır. Tayyip Erdoğan ve Mesut Toprak aynı imam hatip lisesi okulunun öğrencileridir.

Biz gelelim işin yerel ayağına…

Hani, Osman Gürün diyor ya  Mesut Toprak , “bize çok önemli katkı yaptı” . Ne katkı yapmış bakalım. Mesut Toprak’ın Bodrum’da ki yatırımını defalarca kaleme almıştım. Biz kaleme aldıkça yerel yöneticiler bizi düşman bellediler ve Mesut Toprak ne istedi ise verdiler.

Tavşan Burnu “Four Seasons Otel” ve rezidans inşaatı yapımında, henüz imar planları ortada yokken inşaata başlandı, imar planları askıdan iner inmez, yalan yanlış yapı ruhsatı kesildi. Bodrum Belediyesi tarihinde bu kadar hızlı kesilen bir yapı ruhsatı bulunmamaktadır.

Bulunmaz da! 1 Mayıs İşçinin emekçinin bayramında, belediye kapıları Mesut Toprak için açılarak, yapı ruhsatı düzenlendi. Mesut Toprak dahi “Yaşın 1 Mayıs” diye bağırmıştır sanırım.

Şimdi Tavşan Burnu’nun imar planları iptal ve yatırım durduruldu mu pek emin değilim. Lakin doğa tahribatı yapıldıktan sonra geriye dönüşü yok. Son dönemlerde kaçak yapılaşmaya savaş açan yerel yöneticiler, yalandan sahildeki demir yığınını yıktılar.

Bu işin Osman Gürün’le ne ilgisi var Zamanın Belediye Başkanı Mehmet Kocadon bu alanın tahribatına göz yumarken, Osman Gürün Büyükşehir Belediye Başkanı olarak denetleme görevini yapmayarak, göz yummuştur.

Diyor ya Osman Gürün; “Bu ülkede hukuk mu var?” diye, evet sayenizde güvendiğimiz dağlara kar yağıyor.

“Sinek pekmeze gelir bende ballı işlerin peşindeyim” sözünün sahibi Mesut Toprak, Osman Gürün’e ne gibi bir katkı yapmış ve bu işin Muğla’ya ve Bodrum’a nasıl bir katkısı olmuş.

Çok merak ettim Sayın Osman Gürün;

Birlikte gittiğiniz belediye başkanları hangi otelde, kaç gün kaldılar ve yatak ücretlerini kim ödedi. Belediye bütçesinden ödendiyse problem, Mesut Toprak karşıladıysa daha büyük problem, kendileri ödediyse demek ki başkanlarımız baya varlıklılar.

İstanbul “Four Seasons Otel” de geceleme fiyatı, yani bir gecelik 2 bin beş yüz liradan, 44 bin liraya kadar değişkenlik göstermektedir. Kaç gün kaldılar,kaç kişiyle ve ne kadar tutar siz hesaplayın artık.

Sayın Osman Gürün ve beraberinde olan belediye başkanları bu konuya bir açıklık getirirler sanırım.

Sayın Osman Gürün, ne için Mesut Toprak’a teşekkür ettiniz ve size nasıl bir katkı sundu, açıklamanız gerekir.

Son dönemlerde AKP ve çevresine yanaşmanızın altında neler var, merak ediyoruz.

Göz yumduğumuz kadar dürüstler ve sustuğumuz kadar insanlar..! Şems-i Tebrizi

Vesselam…

Yazarın Diğer Yazıları