DOLAR
32,5224
EURO
34,9382
ALTIN
2.439,31
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

THY’nin Rusya uçuş planı belli oldu! İşte o tarih…

THY’nin Rusya uçuş planı belli oldu! İşte o tarih…
14.07.2020
820
A+
A-
Merakla beklenen Türk Hava Yolları’nın Rusya uçuş tarihi belli oldu. THY, 20 Temmuz itibariyle Antalya ve İstanbul’dan Moskova’ya uçmaya başlıyor. Öte yandan THY’nin Ağustos ayı yurt dışı uçuş planı da belli oldu. Rusya henüz dış uçuşları başlatma kararını açıklamasa da THY Ağustos ayı için Rusya’ya uçacağı noktaları belirledi.

Koronavirüs nedeniyle yurt dışı seferlerini askıya alan ve 11 Haziran’dan itibaren uçuşlara yeniden başlayan Türk Hava Yolları’nın (THY) Ağustos ayı uçuş takvimi de belli oldu. THY, 1 Ağustos itibariyle Rusya, Irak, Suudi Arabistan, Hindistan, Güney Afrika ve Dubai’ye uçuşlara başlayacak. Ancak sektörden edindiğimiz bilgilere göre Rus otoriteleri ile Antalya-Moskova ve İstanbul-Moskova uçuşları için mutabakata varıldığı ve uçuşların 20 Temmuz’da başlayacağı açıklandı. Uçuş noktalarının kademeli olarak artacağı, Bodrum seferlerinin de kısa sürede uçuş ağına ekleneceği bilgiler arasında.

AĞUSTOS AYINDA BAŞLAYACAK UÇUŞ NOKTALARI

11 Haziran’da yurt dışı uçuşlarını kademeli olarak başlatan THY, 20 Temmuz’da başlayan uçuşların ardından 1 Ağustos itibariyle Rusya’da Moskova, Kazan, Soçi, Rostov, St. Petersburg , İran’da Şiraz, Tebriz, Irak’ta Bağdat, Erbil ve Süleymaniye, Kuveyt, Abu Dabi, Dubai, Suudi Arabistan’da Riyad, Damman ve Cidde, Hindistan’da Mumbai ve Delhi, Kırgızistan Bişkek, Özbekistan Taşkent, Cezayir’de Konstantin ve Vahran, Mısır’da İskenderiye, Hurgada ve Sarm-El-Seyh, Tunus, Kemarun’da Douala ve Yaounde, Kenya’da Nairobi, Gana’da Akra, Güney Afrika’da Cape Town ve Johannesburg, Tanzanya’da Darrüsselam ve Zanzibar’a uçuşların başlaması planlanıyor.

RUSYA’DA NERELERE UÇACAK?

THY web sitesinde, 20 Temmuz’a henüz vurgu yapmazken, Moskova’ya 1 Ağustos’tan itibaren haftada 14 uçuş, St. Petersburg’a 2 Ağustos’tan başlayarak haftada 5 uçuş, Kazan’a 3 Ağustos’tan itibaren haftada 3 uçuş, Rostov-na-Donu’ya 3 Ağustos’tan başlayarak 4 uçuş, Krasnodar ve Soçi’ye ise 5 Ağustos’tan itibaren 3 uçuş yapılacağı bildirildi.