DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Turist Rehberleri Odası’ndan “kaçak tur ve rehber” uyarısı

Turist Rehberleri Odası’ndan “kaçak tur ve rehber” uyarısı

MUĞLA (AA) – Muğla Turist Rehberleri Odası (MUTRO) Başkanı Turgay Esen, kaçak tur ve rehberlerle karşılaşıldığında ihbar edilmesini istedi.

Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde 12 bine yakın rehber olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yönettiği bir oda olduklarını belirten Esen, özelikle Muğla bölgesinde çok sık denetimler yaptıklarını bildirdi.

Kaçak tur ve rehberlerin önlenmesi için çalıştıklarını anlatan Esen, denetimlerde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlileriyle ortak hareket ettiklerini kaydetti.

Ülke turizmine zarar veren bu olumsuzluğun önüne geçilebilmesi için herkese görev düştüğünü vurgulayan Esen, “Vatandaşlar kaçak tur ve rehberlere dikkat etsinler. Böyle durumlarla karşılaştıklarında ihbarda bulunsunlar.” dedi.

Rehberlerin, her yıl yenilenen profesyonel turist rehberleri çalışma kartı bulunduğuna dikkati çeken Esen, bütün turların profesyonel turist rehberleriyle yapılması gerektiğini ifade etti.

Esen, rehberlik mesleğini korumak için ellerinden geleni yaptıklarını, devletin de meslekleriyle ilgili kanunla bu mücadeleye destek verdiğini dile getirdi.

Türkiye’nin, Turist Rehberliği Meslek Kanunu’nu bulunan ender ülkelerden birisi olduğuna işaret eden Esen, “Yunanistan, İspanya, İngiltere’de rehberlikle ilgili kanun yok. Kanunla korunan bir meslek örgütüyüz. Devletimize teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Bodrum Ev Emlak