DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

Turizm cennetindeki projeye tepki: Pavyon gibi!

Turizm cennetindeki projeye tepki: Pavyon gibi!
12.03.2021
580
A+
A-
polat-galle

Yıllardır karanlığa gömülmüş olmasıyla eleştirilen Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’daki falezlerin görsel aydınlatma projesine çok sayıda tepki geldi. Proje tanıtım videosuna gelen yorumlarda ‘pavyon gibi’ benzetmesi dikkat çekti.

Yavuz Özcan Parkı hizası falez bandı, Yat Limanı, Karaalioğlu Parkı falez bandı ve ardından Atatürk Parkı lokasyonlarında aydınlatma sistemi kurulduğu belirtilen tanıtım videosunda, ilk etapta kuş uçuşu 1000 metrelik bölgede uygulanacak projenin ikinci ve üçüncü etapta Yat Limanı’nda yaklaşık 650 metre ve Atatürk Parkı falezlerinde ise yaklaşık 1750 metrelik alanı kapsayacağı anlatılıyor.

“MİSAFİRLERİMİZİ IŞIL IŞIL GÖRÜNTÜLERLE KAŞILAYACAĞIZ”

Tanıtım videosunu twitter hesabından paylaşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, paylaşımında, “Yıllardır karanlık olmasıyla eleştirilen falezlerimiz aydınlanacak, Antalya ışık saçacak. Falez aydınlatma projemizle milyonlarca yerli ve yabancı misafirimizi ışıl ışıl görüntülerle karşılayacağız” ifadelerini kullandı.

TAM BİR PAVYON HAVASI

Paylaşımın altına yapılan yorumlarda şu tepkiler yer aldı:

  • Kaplumbağa gibi deniz hayvanlarının ve kuşlarının yönlerini bulmalarını olumsuz etkileyecek bir proje. Ne olur vazgeçin!
  • Lütfen, böyle rengarenk, pavyon gibi, göz yorucu bir ışıklandırma olmasın.
  • Güzel bir şey olur mu diye baktım ama bu gerçekten korkunç, yalvarırım böyle bir şey yapmayın.
  • Falezlerde ve kıyı şeridinde yaşayan ve üreyen canlılara yazık etmeyiniz, lütfen onların da yaşamına saygı gösterin.
  • Siz uyurken ışıklarınız sabaha kadar açık kalıyor mu?
  • Bence hiç güzel durmuyor tam bir pavyon havası vermiş. Ucuz pavyon efekti olmuş.
  • Anket yapın başkanım. Size oy vermiş biri olarak diyorum ki proje çok kötü görünüyor. Işıklandırma bu değil. Yapmayın karanlık kalsın bari. Pavyon, disko görüntüsü ucuzluk basitlik.
  • Işıl ışıl her yer, her yer sanki pavyon.
  • Güzelim falezleri pavyona çevireceksiniz, bırakın doğal güzelliği ile kalsın.