DOLAR
32,5048
EURO
34,9559
ALTIN
2.430,10
BIST
9.803,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Türkiye ve St. Petersburg ilk sırada…

Türkiye ve St. Petersburg ilk sırada…
04.12.2021
354
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Ruslar yılbaşı tatili için en çok St. Petersburg ve Türkiye’ye uçak bileti alıyor.

Rus bilet satış sitesi Aviasales’te yer alan verilere göre yılbaşı tatilini yurt dışında yapmayı seçen bağımsız Rus turistler en çok Türkiye’ye gitmek üzere uçak bileti satın alıyor, yeni yılı kendi ülkelerinde karşılamak isteyenler ise en çok St. Petersburg’a gitmeyi tercih ediyor.

Aviasales basın dairesinden yapılan açılamada, “St. Petersburg geleneksel olarak en popüler iç destinasyon, Türkiye ise en popüler dış destinasyon oldu. Ayrıca Gürcistan, Macaristan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Sri Lanka, bağımsız Rus turistlerin yeni yıl tatilini geçireceği ilk 5 ülke arasında yer aldı” ifadelerine yer verildi.

Sputnik’in aktardığı verilere göre yeni yıla yönelik Türkiye biletlerinin fiyatları, gidiş-dönüş olarak 19 bin Ruble’den (3 bin 465 TL), Rusya’dan direkt uçak seferlerinin olmadığı Gürcistan biletleri 29 bin Ruble’den (5 bin 290 TL), Macaristan biletleri 22 bin Ruble’den (4 bin 10 TL), BAE biletleri 26 bin Ruble’den (4 bin 740 TL) ve Sri Lanka biletleri de 65 bin rubleden (11 bin 850 TL) başlıyor.

Rusya içinde ise yılbaşı tatiline yönelik Moskova-St. Petersburg gidiş-dönüş uçak biletleri 5 bin Ruble’den (910 TL) başlıyor.

İkinci sırada bilet fiyatları 10 bin Ruble’den (bin 829 TL) başlayan Soçi kenti yer alıyor.

Üçüncü sırada uçak gidiş-dönüş bilet fiyatları 8 bin Ruble’den (bin 460 TL) başlayan Kaliningrad, dördüncü sırada 9 bin Ruble’den (bin 640 TL) başlayan Krasnodar ve beşinci sırada 11 bin rubleye (bin 825 TL) gidiş-dönüş biletinin temin edilebileceği Kavminvodı yer alıyor.

Bodrum Ev Emlak