DOLAR
32,5556
EURO
34,8951
ALTIN
2.430,18
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C

TÜRSAB’dan seyahat iptallerine ilişkin açıklama

TÜRSAB’dan seyahat iptallerine ilişkin açıklama
13.04.2020
490
A+
A-

TÜRSAB, seyahat iptallerine ilişkin Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe yönelik bir bilgilendirme notu yayımladı. İşte detaylar…

Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan seyahat iptalleri konusunda acentaların mağduriyetini en aza indirmek amacıyla TÜRSAB tarafından yürütülen çalışmalar sonuç verdi.

TÜRSAB’ın “seyahat iptallerine bağlı olarak tüketiciler tarafından tüketici hakem heyetlerine yapılan başvuruların durdurulması ve bu sürelerle ilgili Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması”na yönelik başvurusu olumlu şekilde sonuçlandı.

Bu gelişme sonrasında TÜRSAB yönetimi acentaları bilgilendirmek amacıyla “Tüketici Hakem Heyeti Yönetmeliği’ne Geçici Madde Eklenmesi Hakkında Duyuru” başlığıyla bir duyuru yayımladı.

TÜRSAB tarafından konuya ilişkin yayımlanan bilgilendirme açıklaması şu şekilde:

Değerli Üyelerimiz; 

Birliğimiz, Covid 19 salgınının en çok etkilediği sektörlerin başında gelen turizm sektörünün ve siz değerli seyahat acentalarımızın bu süreçte karşılaştığı her türlü sorun ve taleplerinin ilgililere ulaştırılması ve takibini sağlama konusundaki çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Bu kapsamda, seyahat iptallerine bağlı olarak tüketiciler tarafından tüketici hakem heyetlerine yapılan başvuruların durdurulması ve bu sürelerle ilgili Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması amacıyla T.C. Ticaret Bakanlığı Tüketici’nin Korunması ve Piyasa Genel Müdürlüğü’ne 01 Nisan 2020 tarihli yazımız ile başvuruda bulunulmuştur.

Başvurumuzun olumlu yönde sonuçlandığını ve 10 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete ile Tüketici Hakem Heyeti Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e geçici madde eklendiğini memnuniyetle bilgilerinize sunarız. Buna göre;

  • Tüketici hakem heyetlerinin toplantılarının yapılması 10 Nisan 2020’den itibaren 30 Nisan 2020 tarihine kadar durdurulduğu,
  • Yönetmelik’in 12’inci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca uyuşmazlık konusunun aydınlatılması için hakem heyetleri tarafından istenen bilgi ve belgelerin sunulması için verilen sürelerin, 21’inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca; bilirkişilere raporlarını hazırlamaları için verilen sürelerin ve 25’inci maddesinin birinci fıkrası ile 27’nci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca; tüketici hakem heyetleri kararlarının taraflara tebliğ edilmesi için belirlenen sürelerin 13 Mart 2020’den itibaren bu tarih de dahil olmak üzere 30 Nisan 2020 tarihine kadar durdurulduğu belirtilmiştir.
  • Yönetmelik’in 12’inci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca bilgi ve belgelerin sunulması için verilen sürelerin bitimine 13 Mart 2020 tarihi itibarıyla on beş gün ve daha az kalmış ise, bu süreler durma süresinin sona erdiği günü takip eden günden başlamak üzere on beş gün uzamış sayılacaktır.
polat-galle