DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

TYF 2021 Optimist Türkiye Şampiyonası sona erdi

TYF 2021 Optimist Türkiye Şampiyonası sona erdi
Bodrum Ev Emlak

MUĞLA (AA) – Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen TYF 2021 Optimist Türkiye Şampiyonası ödül töreniyle sona erdi.

Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyona 49 kulüpten 374 sporcu katıldı.

Törende konuşan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, spor yapan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kaldığını söyledi.

Bayar, “Ülkemizin yönetimini teslim edeceğimiz bu gençlerin sporla büyümesi bizim için büyük bir artı ve gurur. Spor, çocuklarımızın zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimlerinde büyük katkılar sağlıyor. Bütün sporcularımızı tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bodrum’un yelken sporu için önemli bir merkez olduğunu belirten Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Özlem Akdurak ise 2022 Optimist Dünya Şampiyonası’nın Bodrum’da yapılacağını kaydetti.

Birçok ülkeden yüzlerce sporcunun Bodrum’da ağırlanacağını dile getiren Akdurak, “Eminim yine çok güzel bir atmosferde, çok güzel hava koşullarında unutulmaz bir şampiyona yaşatacağız. Bu türden uluslararası şampiyonalarla Bodrum’umuzun güzelliğini gözler önüne sermeye ve dünyanın en iyi yelkencilerini ağırlamaya devam edeceğiz. Bu konudaki çabalarımız hiç bitmeyecek.” diye konuştu.

Sporcuların dalgalarla mücadelesinde renkli görüntüler oluşan şampiyonada, optimist genel sıralamada Göztepe Yelken Şubesinden Medine Havva Tatlıcan ilk sıraya adını yazdırırken, Galatasaray Yelken Şubesinden Görkem Arda Koçak ikinci, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübünden Kutsal Güneş Kurnaz üçüncü, Galatasaray Yelken Şubesinden Ali Poyraz Özdemir dördüncü ve Ege Erdemli de beşinci oldu.

İstanbul Yelken Kulübünden Can Üçsel’in birinci olduğu optimist junior genel sıralamada, Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesinden Sinan Uslu ikinci, Bodrum Belediye Bodrumspor Yelken Şubesinden Ege Naz Aydın üçüncü, Ahmet Efe Çanakçı dördüncü, Teos Yat ve Yelken Kulübünden Toprak Çağlayan da beşinci sırayı elde etti.

Şampiyonada yarış bitiren en küçük sporcu özel ödülünü ise Bodrum Belediye Bodrumspor Yelken Şubesi’nden 2014 doğumlu Deniz Acele aldı.

Dereceye giren sporculara madalya ile kupalarını Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, TYF Başkanı Özlem Akdurak ve yönetim kurulu üyeleri takdim etti.

Bodrum Ev Emlak