DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
25°C
Muğla
25°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

Uzmanından ‘Zayıflama çayı’ uyarısı: ‘Yoğun bakımlarda yatırılan, hayatını kaybeden hastalar fazla’

Son yıllarda obezite oranları korkuturken uzmanlar, zayıflama çayı, hapları gibi ürünlere karşı uyarıyor. Diyetisyen Yaşar Emre Ulushan, “Bu çayları kullanıp da servislerde, yoğun bakımlarda yatırılan çok hastalar var, hayatını kaybeden hastalarımız da fazla. Bir de hastamızı vazgeçiremiyoruz, bazı kişiler sağlığının bozulacağını bile bile o ürünleri kullanabiliyor. Bir çay içip bir gıda alıp zayıflayacağını kimse düşünmesin, kesinlikle önermiyoruz” dedi.

Uzmanından ‘Zayıflama çayı’ uyarısı: ‘Yoğun bakımlarda yatırılan, hayatını kaybeden hastalar fazla’
A+
A-

Son yıllarda obezite oranlarının artış göstermesiyle birlikte, zayıflama çayı, hapları gibi ürünlerin kullanımına dair uyarılar da artıyor. Diyetisyen Yaşar Emre Ulushan, sağlıksız beslenme alışkanlıklarının obeziteyi tetiklediğini belirterek, işlenmiş gıda tüketiminin artmasının obezite oranlarını yükselttiğine dikkat çekti.

Ulushan, özellikle çocukluk çağında işlenmiş gıdalarla obezite ve Tip-2 diyabetin sıkça görülmeye başlandığını vurgulayarak, ailelere çocuklarına sıkça fast food ürünleri vermemeleri konusunda uyarıda bulundu. İşlenmiş gıdalardaki monosodyum glutamat, kafein, nitrit gibi maddelerin bağımlılığa neden olduğunu belirten diyetisyen, bu tür ürünlerin tüketiminden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

SAĞLIKLI ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ

Uzmanlar, zayıflama sürecinde sağlıklı yöntemlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. Sosyal medya veya çevre önerileriyle kullanılan zayıflama çayı, hapı gibi ürünlere itibar edilmemesi gerektiğini belirten Ulushan, bu tür ürünlerin hekim veya diyetisyen kontrolü olmadan kullanılmasının hayati risklere yol açabileceğini ifade etti.

Özellikle sosyal medyada popüler olan ve hızlı kilo kaybı vaat eden ürünlerin sağlıklı olup olmadığına dair şüpheyle yaklaşılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, kilo vermek isteyenlerin bu konuda uzman hekim veya diyetisyenlerden destek almalarını öneriyor.

SAĞLIKLI BESLENME ALIŞKANLIKLARI

Diyetisyen Yaşar Emre Ulushan, obezitenin kontrol altına alınabilmesi için işlenmiş gıda tüketiminin en aza indirilmesi gerektiğini belirtti. Halk arasında bilinen çin tuzu, kafein, nitrit gibi maddelerin tüketiminden kaçınılması gerektiğini ifade eden Ulushan, dengeli ve yeterli beslenmenin kilo kontrolü için önemli olduğunu vurguladı.

Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazanılması ve düzenli egzersiz yapılmasının obezite ile mücadelede etkili olduğunu söyleyen uzmanlar, kişilere bu konuda profesyonel destek alarak sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmelerini öneriyor.

velux