DOLAR
32,3660
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Yabancıların Rusya’ya giriş kuralları değişti

Yabancıların Rusya’ya giriş kuralları değişti
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Rusya’da ülkeye giriş yapmak isteyen yabancıları da ilgilendiren bazı yeni yasa ve değişiklikler 1 Eylül itibariyle yürürlüğe girdi.

Bu değişikliklerden bazıları ise yabancı ülke vatandaşlarıyla ilgili alınan kararlar oldu. Buna göre artık Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri vatandaşları, yalnızca gelmeden 3 gün içerisinde yapılmış ve negatif sonuçlu bir PCR testi sunarak Rusya Federasyonu’na girebilecek.

Rusya’ya gelen tüm BDT vatandaşlarından COVID-19 Free Travel (Путешествую без COVID-19) uygulamasını indirip yüklemesi istenecek. Bu uygulama daha önce yalnızca Ermenistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Belarus vatandaşları için geçerliydi.

Akrabalık ilişkisi bulunan yabancılara vize kolaylığı

Rusların yakın akrabaları olan yabancı ülke vatandaşları için düzenlenen ‘özel vize’ alma koşulları kolaylaştırıldı. Düzenleme, Rusya vatandaşı akrabası olanları kapsıyor.

Yeni düzenlemeye göre Rusya vatandaşı yakın akrabası olan yabancı ülke vatandaşları, basitleştirilmiş prosedürle vize alabilecek.

Ayrıca akrabalık ilişkisi olan yabancıların ülkede kalabilme süresini 3 aydan 1 yıla çıkaran yasada yakın akraba kategorisinde eşler, ebeveynler, çocuklar, erkek kardeşler, kız kardeşler, büyükbabalar, büyükanneler ve torunlar yer alıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte yabancıların vize alma hakkının devamı için her üç ayda bir ülke dışına çıkma zorunluluğu da kaldırıldı.

Mevcut şartlardan Rusya İçişleri tarafından düzenlenen davetiye ile ülke konsolosluklarından alınan 3 aylık ‘özel vize’ ile ülkeye giriş yapabilen Rus vatandaşlarının yakın akrabaları, yeni düzenleme ile davetiyeye gerek olmadan sadece yazacakları bir dilekçe ile ülkelerinde bulunan Rus konsolosluk ve elçiliklerinden 1 yıl geçerli çoklu vize alabilecek.

Birden fazla özel vizenin geçerlilik süresi 1 yıla kadar uzatılırken, bu vizelerle Rusya’da herhangi bir kısıtlama olmaksızın yıl boyunca kalmak mümkün olacak.

Kaynak: Haberrus.ru

velux