DOLAR
32,3865
EURO
35,0590
ALTIN
2.326,65
BIST
9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Yaren Gecesi etkinliği düzenlendi

Yaren Gecesi etkinliği düzenlendi
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, Yörük kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla “Yaren Gecesi” düzenlendi.

Muğla Yörük Obaları Derneğince oba bahçesinde gerçekleştirilen program öncesi katılımcılara iftarda Muğla keşkeği ve tarhanası ile kuru fasulye, yahni ve zerde ikramı yapıldı.

Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu ve yöresel sanatçıların türkü söylediği programda, kıl çadırdan kız çıkarma ve kına yakma etkinliği gerçekleştirildi.

Kıl çadırın içerisinde ve çevresinde, Yörük kültüründe yer alan bazı eşyalar sergilendi.

Bazı vatandaşların da Yörük kıyafetleriyle katıldığı etkinlikte, cura ve tahta kaşık gibi yöresel müzik aletleriyle müzik şöleni gerçekleştirildi.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, AA muhabirine, amaçlarının Yörük kültürünü hem yaşatmak hem de gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi.

Etkinlik öncesi katılımcılarla iftarda aynı sofraya oturduklarını aktaran Akcan, “Dernek olarak her yıl insanlarımızın kaynaşması için birlik ve beraberlik adına geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinlikleri düzenliyoruz. Bu yıl buna ihtiyacımız vardı. Bizde güzel bir söz vardır, ‘Cenazede ağlar, düğün evinde oynarız.’ dedik. Gerçekten bunun yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması, tanıtılması için uğraşıyoruz.” dedi.
Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinliğe, Denizli Yörük Obaları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Denizlili yöresel sanatçı Sultan Torun, Muğlalı sanatçılar Hamdi Demirtaş, İbrahim Ethem Yağcı ve Mustafa Bozdağ’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Aktur tatil sitesi