DOLAR
32,3733
EURO
34,9924
ALTIN
2.326,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Yazlık ev kiralamanın 8 püf noktası!

Yazlık ev kiralamanın 8 püf noktası!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Yaz mevsiminde tatil için genelde otel programları tercih edilse de, özellikle Covid-19 salgınının dünyayı etkisi altına almasıyla birlikte alternatif tatil seçenekleri öne çıkmaya başladı.  Bu alternatiflerin en yaygın olanı yazlık ev kiralamak…

Haliyle tatilde de ev konforunu arayanlar tercihlerini haftalık, aylık ya da sezonluk ev kiralamaktan yana kullanıyor.

Yazlık ev kiralamanın 8 püf noktası!

Ev sahipleri, kullanmadıkları yazlık evlerini kiraya vererek sezon boyunca bu evlerden gelir elde ediyor. Kiralanabilecek yazlık ev sayısı elbette çok, fakat yazlık ev kiralarken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var. İşte yazlık ev kiralarken dikkat etmeniz gerekenler…

8 maddede yazlık ev kiralarken dikkat edilecekler listesi!

1) Kiralayacağınız yazlık evin denize olan mesafesi, merkeze yakınlık, manzara, yüzme havuzu, oda sayısı, içindeki eşyaların konfor ve yeterliliği, garajı olup olmadığı, bahçe düzenlemesi gibi detaylara dikkat edin.

2) Ucuz ama merkeze uzak bir ev kiralamak size yorgunluğun yanı sıra ulaşım açısından da sıkıntı yaratacaktır.

3) Yazlık ev kiralamadan önce evin çekilmiş fotoğraflarını veya videosunu mutlaka isteyin. İnternet ortamında yayınlanan fotoğraflar yanıltıcı olup kiracıları para tuzağına düşürmek için kullanılabilir.

Yazlık ev kiralamanın 8 püf noktası!

4) Eğer bir firma aracılığıyla ev kiralıyorsanız firmanın adres, telefon ve diğer iletişim bilgilerini mutlaka kontrol edin.

5) Evini kiralayacağınız kişinin güvenilir olduğundan emin olmak için, cep telefonuna ya da isme havale yapmayın. Mutlaka hesap numarası ya da IBAN üzerinden ödemenizi gerçekleştirin.

Yazlık ev kiralamanın 8 püf noktası!

6) Evini kiraladığınız kişinin adı soyadı ile ödemeyi yatıracağınız kişinin aynı olmasına dikkat edin.

7) Kirayı yatırırken banka görevlisinden para gönderdiğiniz hesap numarasının doğru olup olmadığını, hesap hakkında şikayet olup olmadığını veya şirketin hesap hareketlerinin sağlamlığını kontrol etmesini isteyin.

8) Temizlik gibi ekstra ücretlerle karşılaşmamak için kiralama öncesi bu konuları yazlık sahibi ile konuşarak netleştirin.

velux