DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

Yazlık evlere talep yüzde 200 arttı!

Yazlık evlere talep yüzde 200 arttı!
14.07.2020
572
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Doğu Akdeniz’de tatilcilerin önemli uğrak noktalarından Mersin’de kiralık yazlık evlere talep, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde arttı.

Doğal güzelliklerin yanı sıra deniz, yayla, kültür, inanç turizmi ve gastronomi gibi alanlarda ön plana çıkan Mersin, turistlerin tatilini geçirmek için öncelikle tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.

Yazlık evlere talep yüzde 200 arttı!

Mersin

Covid-19 salgını sonrası süreçte normalleşme birlikte tatillerini kalabalık ortamlardan uzak, sakin ve konforlu ev ortamında geçirmek isteyen tatilcilerin talebi, kiralık yazlık konutlardan yana oluyor.

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Madenli yaptığı açıklamada, 321 kilometrelik sahil şeridi ve turizm çeşitliliği dolayısıyla Mersin’in cazibe merkezi konumunda olduğunu belirtti.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına değinen Madenli, “Mersin’de kiralık yazlık evlere talep geçen yılın yaz aylarına oranla yüzde 200 arttı. Mersin’in bu isteği karşılayacak potansiyeli var. Sahil şeridinde binlerce yazlık boş ev bulunuyor. Bununla birlikte fiyatlar da iki katı arttı. Şu anda sahil cephesindeki yazlık evlerin günlük kiraları 200 liradan başlıyor, bin liraya kadar yükselebiliyor.” dedi.

 

Tatilciler için uyarı: Kiralık evlerin dezenfekte edilmiş olmasına dikkat!

Madenli, tatilcilerin, özellikle koronavirüs dolayısıyla, kalacakları yazlık evin temizliğine daha çok dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Kiralanan yazlık evlerin daha önce başka tatilciler tarafından da kullanılmış olabileceğini hatırlatan Madenli, şunları kaydetti:

“Salgın nedeniyle tatilciler evlerin dezenfekte edilmiş olmasına dikkat etsin. Evde tatil yapan bir başka aile o yazlıktan çıktığı zaman hemen eve girmemek lazım. En azından evin iki gün boş tutulması ve havalandırılması gerekiyor. Ayrıca tatilciler kiraladıkları evlerde kullanacakları nevresim, yorgan ve havlu gibi kişisel malzemelerini yanlarında kendileri getirmeli.”

Aktur tatil sitesi