DOLAR
45,4349
EURO
53,1749
ALTIN
6.843,91
BIST
14.654,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
27°C
Muğla
27°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Çok Bulutlu
22°C

100 bin sazan yavrusu göle bırakıldı

100 bin sazan yavrusu göle bırakıldı
A+
A-

MUĞLA (AA) – Muğla’da, balıkçılığın geliştirilmesi amacıyla Köyceğiz Gölü’ne 100 bin sazan yavrusu bırakıldı. 

Köyceğiz Kaymakamı Hasan Musap Okatan, göle balık bırakma etkinliğinde yaptığı konuşmada, kalkınmanın yapı taşlarından birinin üretim olduğunu söyledi.

Muğla’nın tarım ve su ürünleri üretiminde çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Okatan, bu doğrultuda gerçekleştirdikleri etkinliğin de büyük önem arz ettiğini kaydetti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise ekolojik yaşamı desteklemek ve yerel balıkçılığa katkı sağlamak amacıyla çalışma yürüttüklerini anlattı.

Türkiye’de deniz kültür balığı yetiştiriciliğinin yüzde 65’inin Muğla’da gerçekleştirildiğini bildiren Saylak, “Hem deniz kültür balıkçılığı yetiştiriciliğinde hem de iç sularımızda yapılan alabalık üretiminde ülkede birinci sıradayız. Bugün Köyceğiz Gölü’ne 100 bin balık bırakacağız. 2007 yılından bu yana Muğla’daki göllere 1 milyon 383 bin yavru balık bıraktık.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsünde üretilen 100 bin sazan yavrusu göle bırakıldı.