DOLAR
46,6359
EURO
53,1423
ALTIN
6.101,45
BIST
14.274,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
34°C
Muğla
34°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
33°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
34°C

1500 yıl önceki altyapı sistemi günümüz ile yarışıyor

Düzce’nin Konuralp Mahallesi’nde süren kazı çalışmalarında, Bizans dönemine ait yaklaşık 1500 yıllık bir su deposu ortaya çıkarıldı.

1500 yıl önceki altyapı sistemi günümüz ile yarışıyor
A+
A-

Düzce’de Antik tiyatro çevresinde yapılan kazılarda bulunan bu yapının, dönemin su yönetimi sistemine dair yeni bilgiler sunduğu belirtiliyor.

Antik tiyatro çevresindeki kazılar sırasında, bir kilisenin yanında yer alan ve suyun toplandığı geniş bir depolama havuzu keşfedildi. 2,80 x 3,90 metre boyutlarında ve 1,90 metre derinliğindeki su deposunun, antik dönemde tiyatro yamacından gelen kaynak suyunu toplamak, depolamak ve civardaki bölgelere dağıtmak amacıyla kullanıldığı tahmin ediliyor.

1500 yıl önceki altyapı sistemi günümüz ile yarışıyor

Bu önemli bulgu, Konuralp’in gelişmiş altyapı sistemine ışık tutarken, su yönetimi ve dağıtımı konusundaki teknolojik bilgiye dair yeni ipuçları sunuyor. Kazıların ilerleyen aşamalarında, su deposunun kullanım detayları ve çevredeki yapılarla ilişkisine dair daha fazla bilginin ortaya çıkması bekleniyor.