DOLAR
32,5260
EURO
34,7173
ALTIN
2.493,22
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

2022 yılında İngiliz turist nereye gidecek?

2022 yılında İngiliz turist nereye gidecek?
A+
A-
velux

İngiliz seyahat acentası Holiday Extras, 2022 yılına yönelik rezervasyonlarda Türkiye’nin en çok talep edilen destinasyon olduğunu; onu Meksika ve Mısır’ın izlediğini açıkladı.

Holiday Extras’ın açıkladığı son veriler, 2019 yılından beri seyahat etmeyen İngilizlerin %85’inin 2022 yılında yurt dışı seyahatine çıkma niyetinde olduğunu gösteriyor.

Açıklanan veriler doğrultusunda Türkiye en çok talep gören ülke olarak ön plana çıkarken; rezervasyonlarda Türkiye’yi Meksika ve Mısır izliyor.

Türk Lirası’nın Sterlin karşısında sert değer kaybı nedeniyle Türkiye’nin 2022 yılında İngiliz turistler arasında daha da popüler olması muhtemel.

Holiday Extras araştırması, uluslararası seyahatin önündeki en büyük engelin pandeminin kendisi değil, seyahat kurallarındaki öngörülemeyen değişiklikler ve bunlarla birlikte gelen kısıtlamaların (%57) olacağını ortaya koydu.

Ortaya çıkan araştırma sonuçlarına göre; seyahat severler ve gezginler kısmen karantinada para biriktirdikleri ve aynı zamanda kaybedilen zamanı telafi etmek için 2022 yılında daha fazla harcama yapmayı ve daha fazla seyahat edip, daha fazla deneyim yaşamak istiyor.

Diğer yandan Meksika’nın, İngiliz aileler arasındaki popülerliği artıyor.

ARNAVUTLUK YÜKSELİŞTE

Brexit sonrasında İngilizlerin, Londra’dan sadece üç saat uzaklıkta olan ve katı COVID-19 kısıtlamalarının olmadığı Arnavutluk’a yönelik ilgisi arttı. Arnavutluk rezervasyonlarında %62 oranında artış yaşandı.

2022 yılının lider destinasyonun Türkiye olması bekleniyor. AB sınırlarının hemen dışında, Yunanistan’a çok benzer tatil köyleri bulunan Türk Rivierası Antalya rezervasyonlarında 2019 yılından bu yana %93 artış gözlemleniyor.

İSPANYA’NIN EN BÜYÜK RAKİPLERİ

İngiltere pazarında İspanya’nın en büyük rakiplerinin Meksika, Türkiye ve Mısır olacağı öngörülüyor.

velux