DOLAR
32,5835
EURO
35,0278
ALTIN
2.460,78
BIST
9.796,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

3500 yıllık tarihi mekanda “Karia’dan Esintiler” defilesi

3500 yıllık tarihi mekanda “Karia’dan Esintiler” defilesi
Bodrum Ev Emlak

Muğla’nın Milas ilçesinde 3500 yıllık antik Uzunyuva Anıt Mezarı’nda düzenlenen Müzeler Günü Kutlaması’nda lise öğrencilerinin sunduğu Karia’dan Esintiler isimli antik defile izleyenleri hayranı bıraktı.

Muğla’nın Milas ilçesinde Müzeler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. 3500 yıllık Antik Uzunyuva Anıt Mezarı’nda düzenlenen defile ve sergi etkinliğinde Milas Belediye Başkan Yardımcısı Halil Mutlu, Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abuzer Kızıl, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Müze Müdürü Mehmet Çelebi, Milas Halk Eğitimi Müdürü Tunahan Bayram, davetliler ve öğrenciler katıldı.

MÜZECİLİK BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Mehmet Çelebi yaptığı konuşmada kültür başkenti Milas’ın kültürel zenginliğe ve değerlere sahip olduğunu belirterek  “Antik dönemde Karia uygarlığına başkentlik yapmış olan Mylasa ve Menteşeoğulları Beyliğine başkentlik yapmış olan Beçin gibi bir hazineye sahip, önemli bir tarihi birikimi olan İlçemiz, zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Statik müzecilik anlayışından daha dinamik bir müzecilik anlayışına geçilen bir dönemde, Müze Müdürlüğü olarak bizler, geniş bir yelpazede tarihi bir birikime sahip olan şehrimizin kültürel değerlerini tanıtmak ve toplumumuzda müzecilik konusunda farkındalığı artırmak için çeşitli etkinlikler düzenledik” diye konuştu.

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİNİN DEFİLESİ HAYRAN BIRAKTI

Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü giyim öğretmeni Nadiye Uslu’nın Karia’dan Esintiler isimli kıyafet koleksiyonunun sergisi gerçekleştirildi. Modellerin kral mezarında sergilediği kıyafetlerdeki yöresel ve tarihsel motifler, zeytin figürleriyle süslü kıyafetler beğeniyle izlendi.

Defilenin ardından el işi eserlerden oluşan sergi açıldı. Milas Halk Eğitimi Merkezi’ndeki kursiyerlerin ve usta öğreticilerin eserleri, beğeni ile izlendi. Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik sanatsal etkinlikler de gerçekleştirildi.

 

3500 yıllık tarihi mekanda "Karia'dan Esintiler" defilesi

Kaynak: habermilas.com

polat-galle