DOLAR
32,4549
EURO
34,7484
ALTIN
2.421,87
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

THY 2018 maaşlarına geri döndü

THY 2018 maaşlarına geri döndü
A+
A-
velux

Hürriyet havacılık yazarı Uğur Cebeci, yapılan son toplu sözleşme ile THY’nin (Türk Hava Yolları) 2018 maaşlarına geri döndüğünü duyurdu.

THY bir form oluşturduğunu söyleyen Cebeci, formun adının ‘Onam Formu Muvafakatname’ olduğunu belirtti. Cebeci “pilotlar, kabin memurları elektronik ortamda yapılan bir forma yüzde 98 ile onay verdiler. Buna göre pilotlar yüzde 50, kabin memurları yüzde 35 ve diğer personel yüzde 30 indirimli maaş alarak, 2018 maaşlarına geri dönüldü” ifadelerini kullandı. ‘Evet’ diyen yüzde 98 dışında kalanların bir kısmı emekliliği gelmiş olanlar” şeklinde konuşan Cebeci, birçok kişinin onay verdikten sonra ileride bir terslik olmasın diye çıkış alarak da bunu saklamaya başladığını vurguladı.

“THY işten çıkarmamak için direniyor”

THY’nin iş prensiplerine uymayanlar hariç, işten çıkarmamak için direndiğini belirten Cebeci, “Kokpit ve kabin arasında ne yazık ki sendikanın ve şirketin sözleşmeyi imzalamasına kadar olan süreçte ve hala yer yer çatışmalar devam ediyor. Çalışanlar arasında sosyal medyada yoğun bir itiş kakış yaşandı” dedi.

Aktur tatil sitesi