DOLAR
32,3159
EURO
35,1191
ALTIN
2.296,14
BIST
9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Acı Ot Festivali renkli görüntülerle başladı.

Acı Ot Festivali renkli görüntülerle başladı.
Aktur tatil sitesi

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın İstanköy (Kos), Kilimli (Kalimnos) ve Leros adalarına düzenlenen feribot seferlerinin corona virüsü nedeniyle durdurulduğu belirtildi.

ANTERHABER / YAŞAR ANTER

Üç saatte yaklaşık 5 bin kişinin gezdiği festivalde Ege bölgesinin yöresel otları ve doğal ürünlerinin bulunduğu 260 stand açıldı.

FESTİVALDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi ve OYDER (ORtakent Yahşi Güzelleştirme Derneği) tarafından düzenlenen 3. Acı Ot Festivali saat 11.00’da davul zurnalar eşliğinde   kortej yürüyüşü ile başladı.

Festivalde Karya Çiçekleri ve Ortakent-Yahşi Gençlik Spor Kulübü halk oyunları ekibi yöresel oyunları sergiledi.

YÖRENİN İNSANI YÖRENİN OT ZENGİNLİGİNİ UNUTMAYA BAŞLADI.

Ortakent-Yahşi mahallesi köy içinde düzenlenen ve Aydın, Muğla, Denizli, İzmir yöresinden 300’e yakın esnafın 260 standda yöresel otları satışa sunduğu festivalde ayrı yörenin yemekleri, tatlıları ve süs eşyaları da satışa sunuldu. Milas’a bağlı Kızılağaç mahallesinden getirdiği yöresel otları satışa sunan evli ve 3 çocuk annesi 48 yaşındaki  Nuray Eroğlan “Ege bölgemiz ot çeşitliliği için çok zengin ve değerli bir böle, yöremizde yemeği yapılabilecek en az 40 çeşit ot türümüz var ve bunların büyük bir bölümü sağlığa çok yararlı ve şifalı. Ninelerimizden annelerimizden bunları öğrendik yaşatmaya çalışıyoruz, ancak yörenin insanı yörenin otlarını değerlerini unutmaya başladı, bu nedenle festival çok önemli” dedi.

CORONA VİRÜSÜ BAHARATLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Festivalde yörenin kurutulmuş otları ve baharatları ile stand açan evli ve iki çocuk annesi aktar 42 yaşındaki Özlem Şipşak  standa Corona Virüs Baharatları yazılı tabela astı.  Şipşak açıklamasında “Ürünlerimizin tamamı ev ve el ürünü ve yöremizde yetişen otlar. Bu baharatların ve kurutulmuş otların değerini bilsek zaten hastalık diye bir şey olmaz,  Yöremizde yetişen onlarca ot türü yüzyıllarca şifa vermiş dağıtmış, baharat ve bölgemizin kuru otlarınında Corona virüsü konusunda olumlu etkisi olacağına inanıyorum” dedi.

Pazara getirilen yörenin otlarından kenker, tilkişen, dalan, acı ot , pancar, kuşkonmaz, ebegümeci , arapsaçı,hardal, pazı, dere otu, tere, maydonoz, arapkızı otları kısa zamanda tükendi.

Festival de yarın yörenin ot yemekli yapılıp konuklara dağıtılacak. Müsgebi Kültür Gezisi S düzenlenecek. Sanat Tarih Uzmanı Zeynep Atılgan rehberliğindeki geziye katılanlar, yüzyıllar içinde “Episkopi”, “Müsgebi” ve “Bağarası” gibi isimlerle anılan Ortakent Mahallesi’nin tarihi evleri, sarnıçları ve yel değirmenlerini görme fırsatı bulacak.