DOLAR
32,2672
EURO
34,7462
ALTIN
2.398,21
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
22°C

Açık Kapı Sistemi, Kamu Hizmetlerine Erişimi Kolaylaştırıyor: Muğla’da 7 Bin 491 Başvuru Gerçekleşti

Açık Kapı Sistemi, Kamu Hizmetlerine Erişimi Kolaylaştırıyor: Muğla’da 7 Bin 491 Başvuru Gerçekleşti
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Açık Kapı Sistemi, Kamu Hizmetlerine Erişimi Kolaylaştırıyor: Muğla’da 7 Bin 491 Başvuru Gerçekleşti

Muğla Valiliği, kamu hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla faaliyet gösteren Açık Kapı birimlerine 2023 yılında 7 bin 491 başvuru yapıldığını duyurdu.

Menteşe, Bodrum, Milas, Marmaris ve Fethiye Kaymakamlıkları bünyesinde faaliyet gösteren Açık Kapı birimlerinin yürüttüğü çalışmalarda, vatandaş başvurularının hızlı bir şekilde sonuçlandırılması ve kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyetin artırılması hedefleniyor.

2023 yılı içerisinde Açık Kapı sistemine yapılan başvuruların dağılımı şu şekildedir:

  • Milas: 1.553 başvuru
  • Bodrum: 1.252 başvuru
  • Fethiye: 1.011 başvuru
  • Menteşe: 984 başvuru
  • Ortaca: 555 başvuru
  • Marmaris: 441 başvuru
  • Diğer ilçeler: Toplamda 1.695 başvuru

Başvuruların konu bakımından değerlendirildiğinde, sosyal yardım ve sosyal hizmetler başlığı altında yapılan başvuruların yoğunlukta olduğu belirlendi. Bunun yanı sıra, valilik hizmetleri, deprem, eğitim, çalışma ve sosyal güvenlik, yerel yönetimler, gıda, tarım ve hayvancılık, çevre şehircilik gibi hizmet alanlarında da başvurular gerçekleştirildi.

Başvuruların yüzde 73’ünün kadınlar tarafından yapıldığı, toplamda 7.491 başvurunun ise e-devlet, açikkapi.gov.tr ve mobil uygulama üzerinden gerçekleştirildiği belirtildi.

Ayrıca, Açık Kapı birimlerinin tanınırlığını artırmak ve halkla doğrudan iletişim kurmak amacıyla köy ve mahallelerde ziyaretler gerçekleştirildiği, kadın buluşmaları düzenlendiği ve pazar yerlerinde tanıtım stantları kurulduğu ifade edildi.

Son olarak, 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremin ardından ilimize gelen depremzede vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması ve kamu hizmetlerine erişimlerinin sağlanması için çalışmaların sürdüğü vurgulandı.