DOLAR
32,5873
EURO
34,7878
ALTIN
2.509,51
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Adaboğazı “Kesin Korunacak alan” olacak

Adaboğazı “Kesin Korunacak alan” olacak
velux

Son günlerde Adaboğazı’nın “imara açılacak” iddialarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman’ın kendisini arayarak iddiaları kesin bir dille yalanladığını, bu iddialardan dolayı çok üzgün olduklarını, Adaboğazı’nın 2 yıldır devam eden “kesin korunacak alan” ilanı çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde çeşitli sivil toplum örgütleri ve CHP İlçe Örgütü’nün eylem yaptığı Adaboğazı’nın imara açılması iddiaları, kesin bir dille yalanlandı. Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman’ın kendisini bizzat aradığını ve Adaboğazı’nın çok yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “kesin korunacak alan” olarak ilan edileceğini ilettiklerini söyledi.

BODRUM’UN DOĞAL GÜZELLİKLERİNİN TEMİNATI AK PARTİ’DİR

Adaboğazı’yla ilgili kendilerinin de yoğun çalışması olduğunu söyleyen AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen; “Özelleştirme İdaresi Bodrum’da çeşitli arazilerle ilgili rutin bir sorgulama yapmış. Bu durum siyaset için kendisine rant sağlamak isteyenler için fırsat olarak değerlendirilip, “Adaboğazı imara açılıyor” yalanlarının ortaya atılmasına neden oldu. Sayın Bakanımız Murat Kurum bu yalanlara çok üzülmüş. Bizzat beni arayarak 2 yıldır Adaboğazı’nın “kesin korunacak alan” olarak ilan edilme çalışmalarında sona gelinmişken, böyle bir yalanın ortaya atılmasına çok üzüldüğünü söyledi. Tabiat Varlıkları Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Ali Kahraman da beni arayarak böyle bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi. Sayın Bakanımız Murat Kurum, çalışmalarda son durumun Sayın Cumhurbaşkanımız’a sunulduğunu, Sayın Cumhurbaşkanımız’ın çok kısa süre içinde Adaboğazı’nı “kesin korunacak alan” olarak ilan edeceğini söyledi. Sayın Bakanımız ayrıca Kesire Burnu’nun da kesin korunacak alan olarak ilan edileceğini söyledi. Belediyeyi 25 yıldır yönetenlerin, belediyenin tüm imkanlarını kullanarak kendi yandaşlarına Bodrum’un güzelliklerini nasıl peşkeş çektiklerini çok iyi biliyoruz. Onlar da biliyor ama bir yalanın arkasına sığınıp Bodrum’u kandırıyorlar. Ama bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum; Tıpkı Küdür Yarımadası ve Adaboğazı’nda olduğu gibi Bodrum’un doğal güzelliklerinin korunmasının teminatı AK Parti’dir” dedi.

MUMCULAR’DA ÇEVRE KATLEDİLİRKEN NEREDEYDİNİZ?

Çevre katliamlarıyla ilgili bugüne kadar belgeleriyle ispat ettikleri karşısında susanların çevreyle ilgili söz söyleme hakkı olmadığını söyleyen AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen; “bugüne kadar Yalıkavak’ta, Gümbet’te denize arıtılmadan bırakılan lağım suyunu görüntüledik, bu arkadaşlardan ses çıkmadı. Son olarak Mumcular arıtmasının kapatıldığını ve Mumcular’ın lağım suyunun Mazı Çayı’na bırakıldığını ve bu yolla dünyaca ünlü flamingoların uğrak yeri olan Tuzla Sulak Alanı’na ulaştığını belgeledik, yine ses çıkaramadılar. Bu skandallara ses çıkaramayanlar, bir yalanın arkasına sığınıp, çevreci rolü oynuyorlar. Hiç kusura bakmasınlar ama samimi değiller. Bodrum herşeyin farkında” dedi.

Aktur tatil sitesi