DOLAR
32,2464
EURO
34,6633
ALTIN
2.401,12
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
22°C

Akşener hakkında suç duyurusu

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi “Mertçe cinayet” açıklaması nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu.

Akşener hakkında suç duyurusu
A+
A-
velux

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, 18 Ocak 2024 tarihinde yaptığı konuşmada Sinan Ateş suikastine dikkat çekerek; “Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” sözleriyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Bodrum Adliyesi önünde açıklama yapan Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan,“Kendisi faili meçhul cinayetlerin ülke karanlığında kol gezdiği zamanların içişleri bakanıydı. Şüpheli Akşener, farkında olarak ya da olmayarak bir suç itirafında bulunmuştur” iddiasında bulundu.

Akşener hakkında suç duyurusu

“ŞÜPHELİ KONUMUNDA”

Karahan, şöyle devam etti:

– Ve bu suçundan da pişman olmadığı gibi suçuna sahip çıkmış ve suçuna da 81 milyonun gözlerinin içine baka baka methiye düzmüştür. Şu anda kendisi bizim hukuki girişimimizle ‘Şüpheli’ konumunda. Yani şüpheli Akşener ile ilgili soruşturma süreci başladı. Burada Cumhuriyet Savcılığı bir fezleke hazırlayacak. Bunun kovuşturmaya dönüşmesi durumunda şüpheli Akşener, sanık sandalyesine oturacak.

“BAKAN OLDUĞU DÖNEM MERCEK ALTINA ALINMALI”

Akşener’in, 8 Kasım 1996-30 Haziran 1997 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Karahan “Bu dönemin faili meçhuller açısından özellikle mercek altına alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Karahan sözlerini şöyle tamamladı:

– Bizler faili meçhullerimizle ilgili hakikate ulaşmayı ararken, şüpheli ‘Hakikat bende’ itirafında bulunmuştur. Şüpheli Akşener karanlık, kanlı, acılı, gözyaşı yüklü bir sürecin aydınlatılması anlamında önemli bir dönemecin kapısını aralamıştır. Az önce yaptığımız başvuru ile o kapının eşiğine gelmiş olduk.

– Bundan sonraki süreçte de o kapıdan içeriye mertçe adım atmaktan asla geri durmayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Biz bu işin peşini asla bırakmayacağız. Bu mertlikten dönersek yüreğimiz kurusun.

Kaynak : Sözcü

Bodrum Ev Emlak
ETİKETLER: , , ,