DOLAR
32,3376
EURO
35,1923
ALTIN
2.246,34
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
17°C
Muğla
17°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
14°C
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Açık
14°C
Cuma Az Bulutlu
13°C

Alman seyahat endüstrisinde tablo iyimsere dönüyor

Alman seyahat endüstrisinde tablo iyimsere dönüyor
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Almanya’da faaliyet gösteren tur operatörleri, seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasıyla rezervasyonların hızlı bir şekilde toparlanacağı konusunda iyimser… Bazıları ise “bastırılmış seyahat arzusunu” göz önünde bulundurarak rezervasyonlarda bir patlama yaşanacağını öngörüyor.

TUI Group CEO’su Fritz Joussen, “Almanya ve Güney Avrupa’da yaz tatili 2021 yılında mümkün olacak” açıklamasında bulundu.

Alman dpa Haber Ajansı’nın haberine göre, pandemide iyiye giden tablo sonrasında Almanlar artık yaz tatilleri için rezervasyon yapmaya başladı. Tur operatörlerinden edinilen bilgilere göre İspanya, Yunanistan ve İtalya gibi Almanlar arasında popüler olan destinasyonlar talep görüyor.

TUI: REZERVASYONLAR SÜREKLİ ARTIYOR

Bir TUI yetkilisinin dpa Haber Ajansı’na verdiği demeçte, “Aşılama süreci Almanya’da çarpıcı bir şekilde hız kazandı ve rezervasyonlar sürekli artıyor. Birçok kişi, tatil yapmak için uzun süre beklemek zorunda kaldığından daha uzun süreli seyahatler için rezervasyon yapıyor” dedi.

DER TOURISTIK: ÖNEMLİ BİR ARTIŞ GÖZLEMLENİYOR

Ülkenin en büyük ikinci tur operatörü DER Touristik de şu anda rezervasyonlarda “önemli bir artış” gözlemlendiğini açıkladı. DER Touristik Orta Avrupa Direktörü Ingo Burmester; “İnsanlar seyahat etmek ve bunu olabildiğince hızlı, güvenli bir şekilde yapmak istiyor” açıklamasında bulundu.

FTI GROUP GENEL MÜDÜRÜ SCHILLER: SEYAHAT PATLAMASI BEKLİYORUZ

FTI Group Genel Müdürü Ralph Schiller ise, kısıtlamalar ortadan kalkar kalkmaz bir seyahat patlaması bekliyor.

Ralph Schiller yaşanan son gelişmeler ve mevcut duruma ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Şu anda seyahat uyarısının bulunmadığı destinasyonlar arasında yer alan Mayorka ve Dominik Cumhuriyeti’ne yönelik talebin Mayıs ve Haziran ayları için yaşanan güçlü artış gerçeğinden seyahat etme arzusunun ne kadar büyük olduğunu görebiliriz.”