DOLAR
32,5866
EURO
34,8481
ALTIN
2.504,29
BIST
9.677,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Almanya hükümetine seyahat yasağından dolayı dava açıldı

Almanya hükümetine seyahat yasağından dolayı dava açıldı
A+
A-

Bad Homburg’ta faaliyet gösteren tur operatörü Elangani inisiyatifiyle Mauritius, Şeyseller ve Tanzanya’ya uygulanan seyahat yasağının kaldırılması için Berlin Eyalet mahkemesinde dava açıldı.

Touristik Aktuel dergisinin bugünkü sayısında geçen habere göre; seyahat yasağının uzatılması Almanya’da Afrika programı sunan 40 Tur operatörü oldukça olumsuz etkiledi. 

SINIRLARINA AÇAN ÜLKELERE SEYAHAT YASAĞININ KALKMASI GEREKİR

Dava dilekçesinde öncelikle Mauritius, Şeyseller ve Tanzanya için yasağın kalkması talebinde bulunan tur operatörü Elangani‘nin müdiresi Heike van Staden, ‘öncelikli talebimiz sınırları açan ve turist karşılamaya hazır olan ülkelere seyahatin bir an önce başlaması ve eğer talebimizde haklı çıkarsak, diğer ülkelerin de önü açılmış olur, zira bu yasağa dair hoşnutsuzluk çok fazla’ dedi.

AB, EŞİT DAVRANMIYOR ELEŞTİRİSİ

Açılan dava aynı zamanda 120 tur operatörünü kapsayan Güney ve Doğu Afrika iş birliği (ASA) tarafından da destekleniyor. ASA Başkanı Werner Gordes’e göre ülkelerin hepsini bir torbaya atıp genel olarak yasaklamanın doğru olmadığını belirterek; ’Tanzanya sınırlarını açtı, Ruanda 17 haziranda bei sınırları açtı. Kenya, Mauritus ve Şeysel adaları benzer durumdalar ve bu ülkeler transferden, konaklamaya kadar mükemmel olarak sezona hazırlandılar ve tatil konseptlerini ortaya koydular. Buna ilave olarak çok düşük olan enfekte sayısının da göz önünde bulundurulması gerekiyor.’ dedi.

YASAKLAR TATİLCİLERİN GELECEK PLANLARINI DA OLUMSUZ ETKİLİYOR

Tur operatörlerine göre seyahat yasağından dolayı sadece bu sezonun değil, hastalık tehlikesi algısı yaratıldığı için gelecek senenin turistleri de planlarını değiştirmek zorunda kalıyorlar.

SEYAHAT YASAKLARI DEVAM EDERSE BİRÇOK TUR OPERATÖRÜ İFLAS EDECEK

Heike van Staden, dava içeriğinde; ‘Alman Hükümetinin seyahat ve rezervasyon sistemini anlamamakta ısrar ettiğini, seyahat yasağı ile sadece alınmış otel, uçak gibi ön ödeme yapılmış ve ellerinde olmayan bir parayı, hatta yapılan işlem giderleri ile fazlasıyla geri ödemek durumunda kalacaklarını ve bu da yüzlerce küçük ve butik tur operatörünün bu yükün altında ezileceğini belirttiğini’ bildirdi. Bir çok Afrika ülkesinde turizmin bitmesiyle vahşi hayvan ve doğa katliamlarının arttığı belirtilirken, bunun ülkelere telafisi olmayan yaralar açacağı da dile getirildi.

ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NA FACİAYI ÖNLEMEK İÇİN ÇAĞRI YAPIYORUZ

Önemli bir Afrika Tur operatörü olan Taruk firmasının Genel Müdürü Johannes Haape bu davanın yanı sıra ayrıca ve öncelikle Alman Dışişleri Bakanlığını uyararak ekonomik ve doğal bir faciayı önlemek için her ülkenin tek tek şartları ve durumunun incelenmesi çağrısında bulundu.

Tur operatörleri en kısa zamanda bir cevap alacaklarını tahmin ediyorlar.