DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Almanya’dan kısıtlamalar hakkında önemli açıklama

Almanya’dan kısıtlamalar hakkında önemli açıklama
A+
A-
polat-galle

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn pandemi kısıtlamalarının Şubat ayında da yürürlükte kalmasının gerekli olduğunu söyledi.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn pandemi kısıtlamalarının Şubat ayında da yürürlükte kalmasının gerekli olduğunu söyledi.

Deutschlandfunk radyosuna açıklama yapan Spahn, Ocak ayı sonuna kadar geçerli olan kısıtlamalara Şubat ayında da “ihtiyaç duyulmaya devam edeceğini” belirtti. Spahn zor ve çetin bir kış geçirileceğinin baştan belli olduğunu ifade etti.

İngiltere’de virüsün mutasyon geçirmiş yeni türünün görüldüğüne dikkat çeken Spahn, bunun pandemiyle başa çıkmakta yeni bir zorluk olduğunu söyledi. Sosyal temastan kaçınılması gerektiğini belirten Spahn “İki, üç ay daha devam edecek ve ondan sonra aşılama adım adım gerçek bir fark yaratacak” diye konuştu.

“AŞI YAPTIRMA ZORUNLULUĞU OLMAYACAK”

Spahn, Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder’in tüm sağlık çalışanlarına aşı olma zorunluluğu getirilmesi önerisine ise karşı çıktı. Spahn “Bu pandemide aşı yaptırma zorunluluğu olmayacak” diye konuştu.

“YENİ SEYAHAT KISITLAMALARI VE TEST UYGULAMALARI YÜRÜRLÜĞE SOKULMALI”

Federal Hükümet’in aşıya güveni pekiştirmek için bilgilendirme ve aydınlatma yolunu tercih ettiğini belirten Spahn, İngiltere’de ortaya çıkan koronavirüs mutantına karşı yeni seyahat kısıtlamaları ve test uygulamalarının yürürlüğe sokulması gerektiğini savundu. Spahn yeni türün Almanya’da ne ölçüde yaygın olduğunu tespit için araştırmaların da yoğunlaştırılacağını söyledi.

25 OCAK TARİHİNDE YENİ KARAR AÇIKLANACAK

Almanya’da Başbakan Angela Merkel ile eyalet başbakanlarının aldığı karar uyarınca sıkılaştırılmış salgın önlemleri 11 Ocak tarihinde yürürlüğe girmişti.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre; 31 Ocak tarihine kadar geçerli olacak olan kısıtlamaların nasıl devam edeceğine 25 Ocak tarihinde Merkel’in eyalet başbakanlarıyla yapacağı toplantıda karar verilecek.