DOLAR
32,5638
EURO
34,9584
ALTIN
2.445,56
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

Aromaterapi Nedir? Aromaterapinin Faydaları Nelerdir?

Aromaterapi Nedir? Aromaterapinin Faydaları Nelerdir?
01.02.2021
574
A+
A-

Her insan rahatlatıcı ve tedavi edici etkin yöntemlerle huzurlu anları geride bırakmak ister. Rahatlama denildiğinde akla ilk gelen tedavi yöntemi çoğunlukla aromaterapi olur. Bitkilerden gelen mucizevi etki ve rahatlama hisse sayesinde birçok insan aromaterapi yöntemine yoğun ilgi gösterir. Özellikle stresli bir hayata sahip olanlar aromaterapinin rahatlatıcı gücünden destek almak için bu yönteme başvurur.

Aromaterapi en temel anlamı ile uçucu yağların hoş kokusu eşliğinde yapılan birtakım işlemlerden oluşur. Geçmişi oldukça eskilere dayanan aromaterapi tam olarak 6 bin yıllık bir tarihin ürünüdür. Günümüzde alternatif ve pratik yöntemlerle rahatlamak isteyen birçok insan tercihini uçucu yağların şifalı gücünden yana kullanır. Aromaterapinin insana sağladığı faydalardan bazılarını aşağıda görebilirsiniz.

Aromaterapinin Faydaları

Fiziksel ve ruhsal açıdan kişinin zinde olmasına katkıda bulunur.

Nörolojik hastalıkların tedavisi edilmesinde iyileştirici bir etkiye sahiptir.

Baş ve vücut ağrılarının yoğun olduğu dönemlerde iyileşme sağlar.

Zihnin uyarma ve berraklaştırma gibi işlemlerde etkin rol oynar.

Günlük hayatta geniş yer kaplayan stresi azaltarak rahatlamanıza yardımcı olur.

Fiziksel ve zihinsel yorgunluğa iyi gelir.

Birçok yaranın iyileşmesini hızlandırarak, daha temiz bir cilde sahip olmanızı sağlar

Birçok solunum yolu enfeksiyonu tedavisinde yardımcı görev üstlenir.

Şişkinlik ve kas tutulmalarında gevşeme sağlayarak rahatlamanıza yardımcı olur.

Farklı dönemlerde oluşan selülit ve çatlakların hafiflemesinde etkilidir.

Deri hastalıklarının tedavisinde aromaterapi iyileştirici rol üstlenir.

Akne ve sivilcelerin giderilmesine yardımcı oluyor.

İnçe çizgi gibi cilt sorunlarının ve sivilcenin giderilmesini sağlar.

Aromaterapi yağlarının kokusu nedeniyle kişi kendisini daha iyi hissedebilirsiniz. Koku ve dokunma gibi farklı duyu organlarını etkileyen aromaterapi ile beynimiz olumlu yönde uyarılır.

Erdem Kozmetik olarak masaj ve aromaterapi eğitiminde temel aromatik yağların özellikleri ve kullanım alanları hakkında eğitim veriyoruz. Şifalı aromaterapi uygulamaları için gerekli bilgileri edinerek deneyimleme şansı elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra masaj aygıtları almak veya detaylı bilgi edinmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.