DOLAR
32,3713
EURO
35,0024
ALTIN
2.325,92
BIST
9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Atlaszedeler’den ikinci eylem…

Atlaszedeler’den ikinci eylem…
polat-galle

Atlasglobal eski çalışanları Murat Ersoy’un İstinye’deki evinin önünde ikinci kez buluştu ve alacaklarını istedi.

Atlasglobal, 14 Şubat 2020’de patronu Murat Ersoy tarafından 220 milyon Dolar borçla iflas mahkemesine başvurdu.

Atlaszedeler tam 11 aydır alamadıkları 3.5 aylık maaş ve tazminatlarının ödenmesi için 17 Ekim 2020 Cumartesi günü, Murat Ersoy’un İstinye’deki evinin önünde ikinci kez bir eylem daha yaptılar ve basın açıklaması ile alacaklarını talep ettiler.

Geçtiğimiz Ağustos ayında, Murat Ersoy, eski Atlasglobal çalışanlarını, Eski Genel Müdürlüğe randevulu olarak çağırmış ve kendisi tarafından belirlenen ödeme miktarları üzerinden mutabakatın eski personel tarafından imzalanması istenmişti. Personel, konunun kapanması için ve bazı alacaklarından feragat ederek, belirtilen ödeme tarihi olan 31 Ağustos 2020 tarihinde ödenmesi şartıyla mutabakatı imzalamıştı.

ANCAK ÖDEME VAATLERİ BİR TÜRLÜ GERÇEKLEŞMEDİ

31 Ağustos, 7 Eylül, 14 Eylül, 30 Eylül gibi tekrar tekrar ödeme tarihleri verildi. Ancak ödeme hiçbir şekilde gerçekleşmedi. Bu süreç 11 ayı buldu.

MURAT ERSOY, İSTİNYE YERİNE ZEYTİNBURNU ADRESİNİ ÖNERMİŞ

Airlinehaber’in aktardığı bilgilere göre, 17 Ekim 2020 günü İstinye’de yapılacak protesto ve basın açıklamasının belli olmasından hemen sonra, Murat Ersoy, AZAP Kurulunu arayarak, eylemin İstinye yerine Zeytinburnu’ndaki evin önünde yapılması istemiş. Ancak, AZAP Kurulu, bunu kabul etmeyerek, eylem ve protestonun, Murat Ersoy ve ailesinin resmi ikametgahı olan İstinye’deki villasının önünde yapılmasını sağladı. Bu eylem sırasında, Murat Ersoy için çalışan üç kişinin, İdari İşler Müdürü, Özel Şoförü ve Hizmetlisinin villa sitesi içinde oldukları ve zaman zaman protesto eylemini izledikleri gözlemlendi.

Basın açıklaması sırasında, Atlaszedeler, “Öde Kurtul Murat Ersoy”, “Emek Hırsızı Murat Ersoy” gibi sloganlar atarak, hak ve alacaklarını Murat Ersoy’un villasının önünde yüksek sesle duyurdular.

AZAP Platformu yaptığı açıklamada, daha sonraki eylemin, ETS Binası önünde olacağını söyledi. AZAP Platformu, bu eylem için kendilerine destek olan Hava-Sen, Umut-Sen, AZAP Üyelerine ve izlemeye gelen basın mensuplarına ve ayrıca eylem noktasını ve katılımcıları koruyan Emniyet Güçlerine teşekkür ettiler.

AZAP Platformu’nun basın açıklamasının tam metni şu şekilde:

Sayın Kıymetli Arkadaşlar, Basın Mensupları, Sendika Temsilcileri… Hepiniz hoş geldiniz.

Sizleri Saygı ve Sevgiyle selamlıyorum.

Bizler AtlasGlobal Havayolları çalışanları olarak, Kasım 2019’dan 14 Şubat 2020 tarihinde şirketin iflası açıklanıncaya kadar patron Ali Murat Ersoy tarafından ücretlerimizin ödeneceği vaadi ile çalıştık.

Sürecin sonunda söz verilen üç buçuk aylık birikmiş ücretler ödenmediği gibi, kıdem tazminatlarımız da dahil tüm özlük haklarımızdan da mahrum bırakıldık.

Söz veren 31 Ağustos 2020 tarihinde ödeyeceğini beyan ve taahhüt etmesi üzerine, Atlasglobal Eski çalışanlarının %80’i, bu daveti samimi bir ödeme niyeti olarak öngörmüş, alacaklarından %30 – 40 arası feragat ederek mutabakat protokolünü imzalamıştır.

Ödeme tarihinden iki gün önce, 28 Ağustos 2020 günü Whatsapp uygulaması üzerinden, şartları kabul etmediği için veya özgür iradeleriyle veya sürece inanmadıkları için imzalamaya gelmeyen arkadaşlarımızı bahane ederek, tekrar görüşme yapacağını ve 7 Eylül 2020 tarihinde tüm ödemeleri toptan yapacağını ifade ederek, çalışırken çok da alışkın olduğumuz oyalama sürecine girmiştir.

Çok da alışkın olduğumuz üzere birbiri ardına yalanlarını sıralayarak 14 Eylül, 21 Eylül 30 Eylül tarihleri geçmiştir. Bilirkişi öncesi, eğer ödeme yapılacak paran hazır değilse, bu kadar insanı, bu pandeminin ortasında bulundukları yerlerden İstanbul’a davet edip, yolculuk masrafları ettirip, alacaklarından feragat ettirip, sonra param gelmedi veya herkes protokolü imzalamadı diyerek ödeme yapmamak, dürüstlük ve sözünü eri bir tüccar olma ilkesine ters düşmüştür.

AZAP Platformu olarak, hak ve alacaklarımızı almak için tüm platformlarda, basında ve sosyal medyada hak arayışımız daha yüksek yoğunluklu ve daha sert olarak devam edeceğini bildirmiştik.

Murat Ersoy ve işbirlikçilerinin yaşam alanlarının her yerinde olacağımızı söyledik, şimdi ailesi ile birlikte ikamet ettiği adreste buluşuyoruz.

Bir sonraki aşamada komşu olmayı planlayıp, direniş çadırımızı bu lokasyonda kurmayı planlıyoruz. Murat Ersoy’un çocuklarının da bizim neden orada olduğumuz hakkında soracakları olacağını düşünüyoruz.

Murat Ersoy bize olduğu kadar çocuklarına da nasıl bir iş insanı olduğunu açıklamalı. Ali Murat Ersoy’un gerçek yüzünü açıklayacağız.

Kabul ettirmeye çalıştığı hileli iflasa ait gerçekleri, kullandığı ilişkileri ve yöntemleri, off-shore şirketleri, gözden kaçırmaya çalıştığı şirketleri, iştirakleri ve ortaklıkları hem kamuoyu hem de adalet mekanizması ile paylaşacağız.

İflasın, hileli bir iflas olduğunu ispat edeceğiz ve bu konudan kolayca kurtulmasına engel olacağız.

Hak ve alacaklarımızı alıncaya kadar mücadele edeceğiz.

Hepinize katılım ve desteğiniz için, buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ediyorum.

Saygılarımızla.

A.Z.A.P. (AtlasZedeler Adalet Platformu) Yönetim Kurulu

Aktur tatil sitesi