DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Aysu Türkoğlu tarihe geçti

Açık deniz yüzücüsü Aysu Türkoğlu, 40 kilometrelik İrlanda-İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk ve en genç sporcu oldu.

Aysu Türkoğlu tarihe geçti

Aysu Türkoğlu tarihe geçti

Bodrum Haber

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan açık deniz yüzücüsü Aysu Türkoğlu, su sıcaklığının 12 derece olduğu Kuzey Kanalı’nı 11 saat 48 dakika 19 saniyede yüzerek geçti.

Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu olan 22 yaşındaki Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı geçişinden hemen sonra yaptığı açıklamada, “7 Oceans” kanallarını 5 sene içerisinde tamamlayarak Guinness rekorunu da kırmayı hedeflediğini söyledi.

Kuzey İrlanda’daki Bangor kentinden bu sabah saat 05:45’de yüzmeye başlayan Aysu, yaklaşık 12 saat boyunca kulaç atarak saat 17.31’de İskoçya’nın Portpatrick kıyısından karaya çıktı. Türkoğlu geçtiğimiz yıl 16 saat 28 dakikada Manş Kanalı’nı geçmişti.

Aysu Türkoğlu tarihe geçti

Yüzme dünyasının ünlü “7 Oceans” kulübünün ürkütücü bir üyesi olan Kuzey Kanalı ise meşhur Manş Denizi de dahil olmak üzere yedi farklı ve affetmeyen deniz koşuluyla biliniyor. Kuzey Kanalı’nı 2023 yılına kadar toplam 112 sporcu geçti.

velux
ETİKETLER: , ,