DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

Balkon dekorasyonu için 5 renkli öneri!

Balkon dekorasyonu için 5 renkli öneri!
25.04.2020
1.291
A+
A-

Yaz ayları biraz da balkonda daha fazla vakit geçirme zamanıdır… Özellikle şehir yaşamı içerisinde korunaklı bir alan olan ve bahçesi olmayan evlerin kurtarıcısı haline gelen balkonlarda birkaç küçük dokunuşla mucizeler yaratmak mümkün! Çiçekler, aksesuarlar, küçük mobilyalar, kilimler, dekoratif masa ya da sevimli minderler kullanarak balkonunuza farklı bir hava katabilirsiniz. 

İşte kolayca uygulayabileceğiniz 5 balkon dekorasyon önerisi…

1. Balkonunuzu çiçeklerle renklendirin

Balkon dekorasyonu için 5 renkli öneri!

Çiçekler, balkon için vazgeçilmezdir. Rengarenk çiçekler hem kokuları hem de görünümleriyle balkonunuzu güzelleştirir. Balkonda çiçekleri bir dekor unsuru olarak kullanıyorsanız buna uygun tasarım saksılar kullanmalısınız. Balkonunuzun tarzına uygun olarak ahşap ya da farklı renklere boyadığınız saksıları tercih edebilirsiniz. Saksı seçerken balkonunuzun büyüklüğünü göz önünde bulundurmayı unutmayın! Özellikle küçük ve dar bir balkona sahipseniz küçük saksılar tercih etmelisiniz. Yine küçük balkonlar için asma saksılar da hem yer tasarrufu sağlar hem de güzel bir görüntü sağlar.

2. Küçük mobilyalarla balkonunuzu güzelleştirin 

Balkon dekorasyonu için 5 renkli öneri!

Balkonunuzu dekore ederken şık ve kullanışlı mobilyalar kullanabilirsiniz. Özellikle bistro mobilyaları tercih ederseniz hem zamandan hem alandan kazanırsınız. Masa ve sandalye seçerken şık olmasının yanı sıra konforlu olmasına da dikkat edin. Balkonunuz geniş ise konforlu bir salıncak da keyfinize keyif katacaktır. Geniş bir balkonunuz varsa ve misafirlerinizi burada ağırlıyorsanız küçük bir kanepe de kullanışlı olacaktır.

3. Mum ve aksesuarlarla farklı bir balkon yaratın

Balkon dekorasyonu için 5 renkli öneri!

Mumların stresi yok ettiğini biliyor musunuz? Chemical Senses  araştırmasına göre özellikle vanilyalı mumlar stresin azaltılmasına yardımcı oluyor. Siz de balkonunuzda mum kullanarak hem güzel kokmasını sağlayabilir hem de stresi azaltabilirsiniz. Diğer yandan rüzgar gülü, fener gibi aksesuarlar kullanarak balkonunuzu güzelleştirebilirsiniz. Bitki sehpası ya da ahşap servis arabası da balkonunuz için hem fonksiyonel hem de şık bir detay olacaktır.

4. Depolama için raf ve dolap kullanın 

Balkonların kapatılıp, depolama alanı olarak kullanılmasına sıkça rastlıyoruz. Ancak balkonunuzu kapatmadan da bu alanlara raf ya da dolap yaptırabilirsiniz. Şık tasarım dolap ya da raflarla  balkonunuzu hem depolama alanı olarak kullanabilir hem de şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

5. Kilimle balkona farklı bir hava katın 

Balkon dekorasyonu için 5 renkli öneri!

Balkonunuzda kullanacağınız dokuma bir kilim ortama farklı bir hava katacaktır. Dokuma kilim bütçenize uygun değilse şık, küçük paspaslar da tercih edebilirsiniz.

Aktur tatil sitesi