DOLAR
32,4966
EURO
34,7509
ALTIN
2.477,12
BIST
9.556,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Banyo ve aksesuarlarda bambu dekorasyonu önerileri

Bambu, kullandığı ortama ferahlık ve aydınlık hissi veren bir bitki türüdür. Su, nem ve kirece karşı da dayanıklıdır. Bu nedenle özellikle banyo …

Banyo ve aksesuarlarda bambu dekorasyonu önerileri
A+
A-

Bambu, kullandığı ortama ferahlık ve aydınlık hissi veren bir bitki türüdür. Su, nem ve kirece karşı da dayanıklıdır. Bu nedenle özellikle banyo, bahçe ve duvar aksesuarlarında olmak üzere evin her ortamında tercih edilmektedir. Peki bambu, bu alanlarda nasıl kullanılmaktadır?

Dekorasyon konusunda birbirinden farklı tarzlar, kullanıcıların beğenisine sunulmaya devam ediliyor. Bunlardan biri de bambu dekorasyondur. Kökeni Asya ülkelerine dayanan bu bitki, ev dekorasyonunda kullanıldığında ortamın havasını değiştirebilecek güçtedir. Bu bitkinin dekoratif ürünlerde kullanımının tercih edilmesindeki en büyük etki, işlenme gibi bir ihtiyaç gütmemesi ve üretim açısından zorluk çıkarmamasıdır. Bu nedenle de oldukça popüler bir dekorasyon trendidir. İçeriğimizde bambunun kullanımıyla hazırlanan malzemelerle, evin hemen hemen her noktasında uygulanabilecek dekorasyon önerilerini derledik.

BAMBU EV DEKORASYONU ÖNERİLERİ

Bambunun en önemli özelliği, dayanıklı olmasıdır. Boru şeklinde olan bu malzeme, özellikle ev aksesuarlarında daha sık tercih edilmektedir. Ancak bambular mobilyaların yapımında da kullanılmaktadır. Kolay bükülebilen bu malzemeler, koltuk veya balkonlarda kullanılan oturma gruplarının sırt ve kol kısımlarına yerleştirilebilir. Aynı şekilde masaların bütününde de uygulanabilir.

Banyo ve aksesuarlarda bambu dekorasyonu önerileri

Bulunduğu ortama doğal bir görünüm kazandıran bambular, ev içerisinde masa ve koltuklar dışında daha çok banyolarda kullanılmaktadır. Su, kir ve nem gibi faktörlerden koruma gücüne sahip olan bu bitki, banyo duvarlarında aksesuar süsü olarak ve ayrıca banyo dolaplarının üretiminde de kullanılabilmektedir. Su ve neme karşı olan gücü nedeniyle banyonun bütününde kullanan kişi sayısı da oldukça fazladır.

Bambunun bu özelliği onu banyoya veya mutfağa daha uygun gösterse de, uygulanacak bir cila yöntemiyle yatak odalarında da kullanılabilir. Bu ortamlarda daha doğal bir hava oluşturmak isteyenler, bambuyu yatak başı olarak ya da mobilyalarda tercih edebilirler. Ayrıca duvar süsü olarak da uygulanabilir.

Banyo ve aksesuarlarda bambu dekorasyonu önerileri

BAMBU AYDINLATMA VE TAVAN UYGULAMALARI

Bambuları, tavanlarda sarkıt biçiminde kullanabilirsiniz. Ancak bambuyu tavana uygularken dikkat edilmesi gereken 2 detay bulunmaktadır. Bunlardan ilki, tavanın ahşap olup olmadığı konusudur. Eğer tavan ahşap ise bu ortamda olduğundan daha sıcak bir hava oluşturur. Eğer aşırı sıcaklığı seven biri değilseniz bunu göz önünde bulundurmanız gerekir.

Banyo ve aksesuarlarda bambu dekorasyonu önerileri

Diğer bir nokta ise tavanın rengidir. Tavan koyu renkte ise bu sefer oda, olduğundan daha alçak gözükecektir. Bu sebeple koyu tavan ve alçak bir odaya sahipseniz, tavanınızda sarkıt bambu kullanmamalısınız.

Banyo ve aksesuarlarda bambu dekorasyonu önerileri

Aydınlatma kullanımında ise çoğunlukla masa lambaları tercih edilmektedir. Çünkü masalarda kullanılan bambu, doğallığın yanında daha naif bir ortamın oluşturulmasını da sağlar. Kolayca bükülüp şekil verilebilen bu malzemeler, daha modern parçaların oluşturulmasını da sağlamış olur.

Bodrum Ev Emlak