DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C

Başkan Aras’tan, BESİAD’a Kıyak mı?

Bodrum Ev Emlak

Başkan Aras’tan, BESİAD’a Kıyak mı?

Oradan buradan dolanmadan, konuya tam orta yerinden girmeli diyorum. İşin edebiyat kısmı başka bir yazıya kalsın.

Yarın belediye meclisi toplanıyor, benim için toplanmasıyla toplanmaması arasında bir fark yok, sonuç değişmiyor.

“Halk seçmiş, görev ve yetki vermiş” diyeceksiniz, halk vermişte eldekini kullanmayı bilmek lazım. Macir “KETE” sini kaybetmiş üzülüyormuş “ne üzülüyorsun yine yaptırırsın” diyenlere “yemesini bilmeyen birinin eline geçer, ona üzülüyorum” diye yanıt vermiş.(Kete hamurdan yapılan, külde pişirilen çörek.)

Halk yetkiyi vermişte kullanmasını bilene…

Yarın belediye meclis toplantısı var gündemin son maddesini okuyunca “eyvah” dedim yine dolambaçlı, çetrefilli bir iş ve yine sonucu belli olmayan bir çıkmaza neden olacak teklif. Aslında meclise bu konu keşke hiç gelmeseydi.

Gündem maddesi ;

“Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile Bodrum Belediyesi ortak projesi olan Bodrum CV’nin merkezi olarak da kullanılmak üzere, mülkiyeti Belediyeye ait Türkkuyusu Mahallesi N 18-C-24-B-1-A pafta 1131 ada 1 parselde bulunan 538,05 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde; 5393 sayılı Belediye Kanununun 75. maddesinin (c) fıkrasına istinaden ortak hizmet projesi geliştirilmesi ve taşınmazın 25 yıllığına kullanım hakkı ile tahsis kararının verilmesi talebinin görüşülmesi. (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü)”

Ne yapacaklarmış bir anlayalım…

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile Bodrum Belediyesi ortak projesi olan Bodrum CV’nin merkezi olarak da kullanılmak üzere,”

Soralım; bu tahsis BESİAD’a mı, yoksa belediye şirketine mi ? Bodrum CV’nin merkezi olarak kullanılacak ise konunun BESiAD’ la ne gibi bir ilgisi var?

Evet yazılmış okuduk “ortak projemiz” diye lakin ”BODRUM CV“ kendi web sitesinde böyle demiyor. Hakkımızda bölümüne bakın ne yazılmış ;

Bodrum CV istihdam Bürosu 13/07/2021 Tarihi itibariyle Bodrum Belediyesinin %100 sahibi olduğu Bodrum Belediye A.Ş ye ait bir işletmedir.”

İşletme diye yazılmış, bir tüzel kişilik olduğunu sanmıyorum ancak tamamının belediye şirketine ait olduğu açıkça beyan edilmiş.

“Bodrum CV” İş ve İşçi Bulma Kurumu’ndan izin belgesi alarak bu kurumun görevine soyunmuş, istenilen gerçekleşmeyince büyük bir olaymış gibi bir protokolle, bu işin devri Bodrum Belediyesi’ne ait olan şirkete bırakılmış.

Yapabilselerdi belediyeye bu işi bırakırlar mıydı sizce…

Aslında BESİAD’a bir yer vermek istemişler eveleyip gevelemişler, bahaneler üretip anlaşılmayan bir metni belediye meclis gündemine getirmişler, meclis ne der bakacağız.

Ancak ne derse desin, olay tam kanunsuzluk…

Soruşturma üstüne soruşturma geçiren Bodrum Belediyesi yetkilileri her şeye rağmen, kanunlara uygun olmayan işleri yapmaya devam ediyorlar.

Bu konu Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından meclise getirilmiş. Sanmıyorum ki Emlak İstimlak Müdürü böyle bir kanunsuz işin altına imza atsın. Bu tür alanlar özel mülkiyete konu edilemez.

Bir süredir görevden uzaklaştırılmış olan ve uzun bir süreden sonra tekrar göreve başladığında kendisine Emlak İstimlak Müdürlüğü bağlanan Başkan Yardımcısı Av. Turgay Kaya bu hukuksuzluğa neden göz yummaktadır?

Yada Başkan Ahmet Aras yine yanıltılmakta mıdır?

25 yıllığına kimin malını kime tahsis ediyorsunuz? Belediye, Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ne kıyak mı yapıyor diyeceğim ama öyle olduğunu sanmıyorum.

Bu büyüklükte bir yeri parasıyla alabilecek durumda her bir üye…

Belediyeler, arsalarını kimlere tahsis edebiliyor, kanunda konu açık ve netken neden dolambaçlı işlere girilir.

“Belediyeler ancak kendilerine ait taşınmazları, aslî görev ve hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak mahallî idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredebilir veya süresi yirmibeş yılı geçmemek üzere tahsis edebilir.”

İşin yanlışlığı, Hukuksuzluğu bununla da kalmıyor. BESİAD ’a tahsis edilmiş olsa bu alan üzerinde ne gibi bir tasarrufta bulunacak, nasıl bir tesis yapacak, hiç incelediler mi dersiniz.

Sanmam incelemiş olsalar bu yeri kabul etmezlerdi zaten..

İş insanı ön görülüdür, başına gelebilecekleri öncede tahmin edebilme yeteneğine sahiptir. Kısaca, konuyu enine boyuna iyi değerlendirme yeteneği olanlardır.

Meclise getirilen ve BESİAD’a tahsis edilmesi için izin istenilen 500 metrekarelik alan TARLA vasfındadır. Planda yola cephesi yoktur. İmar uygulaması yapılarak, diğer parsellere kamulaştırma yapılmadan, üstünde bir tasarruf yapılamaz.

Yapılamaz derken yapılır, neden yapılmasın, kaçak inşaat konusunda uzman bir belediye başkanımız var.

imar planında “Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı” olan bu alan üzerinde yapılması planlanan her ne olursa olsun, amacına uygun olması gerekir.

Bu tür alanlarda neler yapılabilir…

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği ;

Sosyal tesis alanı: Sosyal yaşamın niteliğini ve düzeyini artırmak amacı ile toplumun faydalanacağı kreş, kurs, yurt, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, yaşlı ve engelli bakımevi, rehabilitasyon merkezi, toplum merkezi, şefkat evleri gibi fonksiyonlarda hizmet vermek üzere ayrılan kamu veya özel mülkiyetteki alanlardır.

Ortak projeyi bu kapsamda yapacaklarsa eyvallah…

Kazdıkça başka şeyler çıkıyor işin içinden, Bodrum Belediye Meclisi’nde BESİAD üyesi Başkan Aras dahil, yanlış saymadıysam 8 üye var, 2 üye İYİ PARTİ’ li, 6 üye CHP’li. Oylama sırasında bu üyelerin meclis oturumda bulunmaları doğru mudur sizce. Bazı üyeler BESAD’ta yöneticilik dahi yaptılar.

Var sayalım ki oturuma katılmadılar kalan üyeler, evet mi deseler hayır mı. Hayır derlerse arkadaşları kırılacak belki, Evet deseler biz kırılacağız, gerçi kimin umurunda Bodrum Halkı.

“Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği

Başkan ve meclis üyelerinin görüşmelere katılamayacağı durumlar

Madde 7/A – (Ek:RG-27/11/2014-29188)

Belediye başkanı ve meclis üyeleri, münhasıran kendileri, ikinci derece kan ve kayın hısımları ve evlatlıkları ile ilgili işlerin görüşüldüğü meclis toplantılarına katılamazlar.”

Yazdıkça yeni konular çıkıyor gerçekten…

Bodrumcv.com kimin adına tescilli diye kurcalarken, tescil adı gizlenmiş durumda. Bunu Başkan Aras kamu oyuna belgesiyle belediyeye ait olduğunu ortaya koymalıdır.

“Güvenmiyor musun?” diyeceksiniz fakat, güven başkasına verilmiş bir sorumluluktur, Kimseye bu sorumluluğu vermeye gerek yok işimiz belgeyle.

Bodrumcv.com un kimin olduğunu buluruz, ama Bodrumcv.com.tr kimin olabilir tahmin dahi edemezsiniz. Söylemeden yapamayacağım “Reklamla Tasarım ve Reklam Hizmetleri Ltd”  ne aittir, bu şirket kime ait biliyor musunuz.

Başkanın Başdanışmanı Levent Arkan’a

2022 yılı Eylül ayında alınmış, neden alındığını daha sonra başka bir olayla birlikte anlatırım.

Onlar ermiş muradına bizi de derdi almış, yasal olmayan sözler verilip yerine getirilmemekte aynı “CEMEVİ” yapılması gibi.

Bakalım bu gün CHP Belediye Meclis Grubunda BESİAD Üyesi olan meclis üyeleri ne gibi bir tavır sergileyecekler.

Belki kanundan kaçarsınız da, Halkın yüzüne nasıl bakacaksınız?

Vesselam

Not : Şimdi bu konuyu Belediye Meclisi İmar Komisyonu’na havale ederler. Çok biliyorlar ya…

Bodrum Ev Emlak
Yazarın Diğer Yazıları