DOLAR
32,3159
EURO
35,1191
ALTIN
2.296,14
BIST
9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Belediyeden öğrencilere 25 TL’ye kiralık ev!

Belediyeden öğrencilere 25 TL’ye kiralık ev!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Gemlik Belediyesi, üniversite öğrencilerinin barınma sorununun çözümüne katkı sunacak önemli bir çalışmayı hayata geçiriyor.

Bursa’da Gemlik Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Hukuk ve Denizcilik Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerin barınma sıkıntısını ortadan kaldırmak için uhdesindeki daireleri onlara tahsis etti. Hiç kullanılmamış 21 daire aylık 25 TL karşılığında 84 öğrenciye verilecek. Her evde dört öğrenci kalacak.

Belediyeden öğrencilere 25 TL’ye kiralık ev!

84 öğrenciye barınma imkânı

Bünyesindeki sosyal konutlarda bulunan 2+1 21 daireyi üniversite öğrencilerine tahsis edecek olan Gemlik Belediyesi, daireleri sembolik ücretle kiraya verecek. İlk kez üniversiteyi kazanan öğrencilere tahsis edilecek konutlarda kız öğrenciler öncelikli olacak. Bu çalışma ile Gemlik’te üniversite okuyacak 84 öğrenci barınma imkanına sahip olacak.

Encümenden onay alınması halinde dairelerin aylık kira bedelleri kişi başına 25 lira olacak.

Belediyeden öğrencilere 25 TL’ye kiralık ev!

21 konut öğrenciler için ayrıldı

Gemlik’te 2100 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan şöyle konuştu:

“Bu sene bir sorun var. Öğrencilerin belediyemizden barınma ile ilgili ciddi talepleri var. Kız ve erkek öğrenci yurtlarımız tamamen dolmuş durumda. Üstelik Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un bölgemizde faaliyete geçmiş olması kiralık ev konusunda da öğrencilerimizin elini kolunu bağlıyor. Biz de belediye olarak bir parça da olsa merhem olabilir miyiz diye düşündük.

Toplam 21 konutu onların kullanımına vereceğiz. Önceliklerimiz var. Talebin çok olması halinde kız öğrencileri öncelikli olacak. İlk defa kayıt yaptırmış olmaları gerekecek. Bu kriterler arasına giren öğrenciler arasında kura çekeceğiz.”

Gemlik Belediyesi’nin öğrencilere yönelik barınma hizmetinden faydalanmak isteyenler 0505 181 57 88 numaralı Öğrenci Danışma Hattı’ndan bilgi alabilirler.

Aktur tatil sitesi