DOLAR
32,4513
EURO
34,7535
ALTIN
2.443,48
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Bir Alkışta Bizden Ahmet Aras’a

Aktur tatil sitesi

Neresinden bakarsanız bakın yanlışın içinde savrulup gidiyoruz. Yetki veriyoruz ki memleketi idare edin diye, ama seçtiklerimiz kendi sosyal hayatlarını düzenliyorlar.
Dün akşam bir kuruluş gelmiş, Bodrum Belediyesi destekleriyle bir kısım kişi ve kurumlara “alkışı hak ettiniz” diye ödüller dağıtmış.

Bu kuruluşun sponsoru bilin bakalım kim ?

Tam üstüne bastınız ayağınızı kaldırınız dememe dahi gerek yok. Nerede lüzumsuz bir iş var bilin ki sponsor Bodrum Belediyesi.

Kimin kaynağını kime peşkeş çekiyorsunuz anlamadım ki.

Bol keseden ödül dağıtan kuruluşa sponsor olan Bodrum Belediyesi olunca hadi bilin bakalım ödülleri kim almış.

İnanamayacaksınız bakın ödül sahipleri kimler…

“Uluslararası Alkışı Hakeden Siyasetçi Ödülü CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’na verildi. Uluslararası Alkışı Hakeden Belediye Başkanı Ödülü ise Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a verildi.

Şaşırdım mı? Elbette şaşırmadım…

Ödülü dağıtan kurum ya da kuruluşun bu konudaki kariyeri nedir ve ödülleri vermek için uyguladığı yöntem ve kriterler nelerdir?
Juri kimdir ya da ödül verilecekleri belirleyen bir komisyon olup olmadığını bilen var mı acep? Şahsen ben bilmiyorum.

Merak ediyor muyum? Hayır…

Hadi bir alkışta Bülent Kuşoğlu ve Ahmet Aras’a bizden gelsin. Ancak Osman Gürün’e neden ödül verilmedi dersiniz. Adam gelmiş geçmiş en büyük yatırımı Bodrum’a yapan Belediye Başkanı. Ödülü alan, ilçe belediye başkanı.

Neyse bu hokkabaz işlerini bir kenara bırakalım.

Bodrum Belediye Meclisi geçtiğimiz Cuma günü toplandı. Artık toplantı bir yönetmenin 3-2-1 başla demesiyle başlıyor bitiminde ise stop demeden bitiyor ama başla demeden başlamıyor.

Belediye Meclis toplantılarında başkan uygun görürse her türlü sunum gösteri falan filan yapabilirsiniz.
Geçtiğimiz meclis toplantısında Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan bir kısa filim izledik. Kızılay hakkında geniş bilgi sahibi olduk.

O güne kadar Mustafa Kemal Atatürk hakkında bilmediğim birkaç konuyu öğrenmiş oldum. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp dedim ve bilgisizliğimi içime hapsettim.

Gösterimin sonunda başkan Aras şu ifadelerde bulunuyordu…

Kızılay’a teşekkür ediyor ve çok güzel bir filim hazırlamışlar diyerek engin bilgisini konuşturuyor:

“Biliyorsunuz, Atamız yaralanmıştı Çanakkale’de gözünden. Ondan sonra da gözünü kaybetti ve bir gözü maalesef hiç görmedi bir daha Atamızın. Onu çok güzel de betimlemişler. Kızılay’ın kurucusu da zaten Atamız. Yaptığınız çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sağolun. “ dedi…

Kısaca bilgi verelim, Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Savaşında yaralanmadı. Bir şarapnel parçası saatine gelmiş ve yaralanmasını önlemiştir. Çanakkale’deki hadise budur. Ayrıca mecliste gösterilen filmin de Çanakkale savaşıyla bir ilgisi yoktur ve Kızılay’ın kurucusu da Mustafa Kemal Atatürk değildir.

Elde var Aras’ın bir cümlesinde üç yanlış….

Üç yanlış bir doğru meselesine hiç girmeden biz de “Alkışı Hakeden” Belediye Başkanı Ödülünü alan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı alkışlıyoruz.

Ödülü Verenlere diyecek lafım yok, onların işi bu…

Vesselam

Not: Gösterilen filimin sonunda DERNE 1912 yazıyor.(Derne Libya’da bir bölge ) Türk Kızılayı’nın bulunduğu nokta ile ilgili yorum yazmak dahi istemedim. Ve bu filim 2019 yılına ait.

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları