DOLAR
32,5569
EURO
35,0018
ALTIN
2.428,25
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
26°C

Bodrum’un Trafik Sorunu Çözüldü

A+
A-
Aktur tatil sitesi

Son dönemlerde aramızda ki sohbetin konusu dönüp dolaşıp “trafik” sorununa geliyor. Kendimizce; lafta çözümlerde üretiyoruz.

Yarımada’da, tüm ana ulaşımı sağlayan yollarda, trafik sorunu yaşıyoruz.

Trafik karmaşasının nedeni bulunduğunda, çözümü de bulmuş oluruz diye düşünüyorum. Ancak;  “kim yetkili” sorusunun yanıtını bulmak zor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi mi? Bodrum Belediyesi mi? Emniyet mi? Jandarma mı? Kaymakamlık mı? Valilik mi? Karayolları mı? Şoförler Odası mı? Kim yetkilidir bilmem, lakin bu saydığım tüm birimler bir araya gelmez ise sorunun çözülemeyeceği  kesin.

Hepimiz şikayetçiyiz konudan, ancak yetkililerden çıt çıkmıyor.

Çıt çıkaran Bodrum Belediyesi konuyu üstüne almış görünüyor, ancak; yetkisi olmadığı bir alanda, konuyu incelemeden, para vererek sorunu çözmeye çalışmakta.

Nasıl mı?

Belediye Başkanı Ahmet Aras, kendi sosyal medya hesabından ;

“22. ve 26. Dönem Milletvekilimiz Prof. Dr. Sayın Mustafa Ilıcalı ile Bodrum’daki trafik sorununun çözümüne ilişkin görüş ve önerileri konuştuk. Ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum..

15 Şubat 2021 tarihinde bu paylaşımı yapar.

Kimdir Mustafa Ilıcalı ; İki dönem Ak Parti Erzurum milletvekilliği yapmış, Acun Ilıcalı’nın amcası olduğunu iddia eden İnşaat Mühendisi , Trafik sinyalizasyon konusunda çalışmaları olan bir öğretim üyesi.

Sorun var mı…

Sorun olup olmadığı, konuya nereden baktığınıza bağlıdır.

Bir rivayet; Belediye Başkanı Mehmet Kocadon döneminde, yine aynı kişiye sinyalizasyon işi verilmiş, ancak başarılı olamamış.

2017 tarihinde Bodrum’da Mimarlık Yapan Adem Güner konuya el atmış, uzun çalışmalar sonucunda olayı projelendirmiş ve sorunu bedelsiz olarak çözmüş.

Sosyal medyada trafik tartışmasına yorum yapan bir kişi konuyu şöyle özetlemiş “2017 yılında bir deli çıktı trafik sorununu çözdü, ben o deliyi istiyorum.” Demiş.

Sorun çözüldü dedik, tekrar başa neden döndük?

2018 Yılında konuya Tekrar Mustafa Ilıcalı el atar ve şu anda sıkıntısını yaşadığımız Emniyet Müdürlüğü’nün önündeki kavşaktan, tapu kavşağına kadar olan bölümde, trafik karmaşasına neden olur.

Artık bu işin kendisine, Karayolları Genel Müdürlüğü’nden neden verildiğini siz yorumlayın. Konuyu çözsün diye mi, çözmesin diye mi, yoksa para kazansın diye mi ?

Bodrum’u yönetebilmek için Bodrum’un geçmişini bilmek lazım…

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Mustafa Ilıcalı’yı bulunca, maden bulmuş gibi sevinerek, henüz ihale dahi yapılmadan başka bir sosyal medya hesabından;

“Değerli hocam Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile birlikte, Radyo Trafik canlı yayınında Kerim Öztürk’ün sunduğu “Trafikte Küçük Hata Yoktur” programına konuk oldum. Bodrum trafiği için hocamızla birlikte yürüttüğümüz çalışmaları konuştuk.”  10 Mayıs 2021

Sonuç; işin projelendirme ihalesi safhasına geliyor.

Para var, çare var.

Konu derlenip toparlanıp ihale aşamasına gelinmiş. Sonuçta kimse babasının hayrına iş yapmıyor. Birileri bu işten emeğinin karşılığını alacak.

İhale; uygulama hariç, sadece projeyi içeriyor.

Peki sizce ihaleyi kim alıyor…

Hemen “Mustafa Ilıcalı” dediğinizi duyar gibiyim, ancak yanıldınız. Mustafa Ilıcalı; Ahmet Aras’a ücretsiz danışmanlık yapıyor. Ancak iddiaya göre ihale, onun işaret ettiği kişiye veriliyor.(320 Bin TL Bedelli olduğu iddiası var)

Ahmet Aras’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımlara baktığınızda, zaten olayın nereye varacağı belli.

Bizde soralım o zaman…

Yetki ve sorumluluğun Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğünde olduğu bir alan için, ihale yapma yetkiniz var mı?

Ulaştırmadan sorumlu, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu ihaleden haberi var mı?

2021 Bütçesinde, bu ihale için ödenek var mı?

İhaleyi, kanunun hangi maddesine göre yaptınız?

Bu iş,  Mustafa Ilıcalı’nın soyadını taşıdığı kişiye mi  verildi?

Bize bir açıklama yaparsınız size inanırız, lakin Adalet’i nasıl inandıracaksınız?

Vesselam

Yazarın Diğer Yazıları