DOLAR
32,5663
EURO
34,8269
ALTIN
2.433,30
BIST
9.701,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C

Davos’a Giderken, Bodrum’dan Olmayalım.

Bodrum Ev Emlak

Birkaç gün önce,

“Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Rusya’da yaptığı girişimlerin ardından Rus iş insanları Bodrum’a geldi.”

Haber bu şekilde başlıyor.

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Yardımcısı Adam Lyanov, Sport İnvest şirketinin genel müdürü Denis Safutdinov

Ve

Belediye Başkanı Ahmet Aras, Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yönetim kurulu üyesi ve BODER (Bodrum Otelciler Derneği) Başkanı Halil Özyurt, BOTAV (Bodrum Tanıtma Vakfı) Genel Sekreteri Serkan Ceylan, BESİAD ( Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği) Başkanı Engin Kaplan, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı,

Bodrum Belediyesi’nde bir toplantı gerçekleştiriliyor.

Ruslar Bodrum’da 40 Milyon Dolarlık bir yatırım planlıyor. Önlerini kesecek halimiz yok elbet. Yatırımcı gelmiş illa ki  Bodrum diyor.

Bırakınız yapsınlar…

Geçmiş dönem bir devlet büyüğümüzün dediği gibi “Arkamızda dursunlar önlerini açalım.”

Başkan Aras diyor ki;

“Bodrum’da ve ardından Moskova’da gerçekleşen çalışmalarımız bugün meyvesini vermeye başlıyor. Bodrum’un Türkiye’nin Davos’u olma yolundaki hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımız artarak devam ediyor”

Başkan Aras’ın bu açıklamaları sevindirici ve devam ediyor ;

“Yapılmak istenen proje için Gümbet dolgu alanını düşünüyoruz. Bu bölgenin canlandırılması için biz de Belediye olarak proje hazırlamıştık ama şimdi Rus heyetinin önerdiği çok amaçlı spor kompleksi için Belediyemiz AR-GE ve Proje Ofisi, meslek odalarımız ve BOTAV temsilcilerinin yer alacağı komite tarafından değerlendirilecek. Bahse konu proje şayet hayata geçirilirse bu bölgenin kalkınması için büyük bir adım olacak. Böyle bir proje ile deniz-kum-güneş konseptinin dışına çıkarak Bodrum’u farklı bir yönüyle pazarlama imkanı bulacağız.”

40 Milyon Doları olan Rus Yatırımcı projesinin sunumu yapıyor ;

Sport İnvest şirketinin genel müdürü Denis Şafutdinov’un Bodrum’a yapmayı planladıkları çok amaçlı spor kompleksi ile ilgili katılımcılara yaptığı sunum ile devam etti. Yapılan sunumda, projenin birden çok spor dalına ev sahipliği yapabileceği, buz hokeyi sahası dışında da farklı sahaların bulunduğu ve yaklaşık 16 bin seyirci kapasitesi ile 40 milyon dolarlık bir yatırım olduğu anlatıldı. Yap işlet devret sistemi ile yapılması planlanan proje hayata geçirildiği takdirde malzeme alımının yüzde 60’ının da Bodrum’dan temin edileceği vurgulandı.

Bildiğiniz gibi, Başkan Aras 2019 Aralık ayında Rusya’yı ziyaret etmişti. Görüşmelerinin sonucunda, gidişinin ardından bir ay dahi geçmeden, Rus yatırımcıların, yatırım yapacakları yeri dahi bilerek Bodrum’a gelmesi şaşırtıcı.

Keramet Başkan Aras’ta. Taktir etmemek elde değil.

Ülke nasıl yönetiliyorsa Bodrum’da aynı mantıkta yönetiliyor. “YAP, İŞLET, DEVRET” Köprüler, hava alanları, enerji, yolcu garantili, araç geçiş garantili, alım garantili, ne güzel bir yatırım.

Bodrum, bu film’i daha önce izlemişti. Manastır Otel, aynı yöntemle yapıldı. Yaptı, İşletti, Devretmedi.

Başkan Aras yapılacak olan spor tesisine 16 bin seyirci garantisi vermiş midir bilmem? Ancak tesisin yapılacağı yerin garantisini vermiş sanırım. Yer Gümbet Dolgu Alanı.

Sayın Başkan,

Gümbet Dolgu Alanı, Belediye mülkü müdür.?

Belediye Meclisinden yerin tahsisiyle ilgili görüş aldınız mı?

Yap, İşlet, Devret dahi olsa İhale yapmadan, getirdiğiniz yatırımcıya burayı nasıl vereceksiniz?

Yoksa bu alan

Halkın malı ve devletin hüküm ve tasarrufunda mıdır?

Siz…

Kimin malını Kime veriyorsunuz?

Bunlar bir kenara ;

Böyle bir proje için “Bodrum Halkına sormadan bir şey yapmayacağım.” demiştiniz. Sordunuz mu Gümbet Mahallesi Halkına, Bodrum Halkına, sizin görüşünüz nedir diye?

Teknik ve yasal anlamda bir çok sakıncası olan bu girişimin enine , boyuna değerlendirilmesi gerekir.

Hadi ondan da vazgeçtik. Başkanımız ne eylerse güzel eyler.

Yatırım için gelen heyeti ne kadar tanıyorsunuz?  Hiç araştırdınız  mı; Kimdir, nedir, kendi ülkelerinde neler yapmışlar ,Türkiye’de şu ana kadar ne yaptılar?

Hedef Büyük

“Bodrum’un Türkiye’nin Davos’u olma yolundaki hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımız artarak devam ediyor”

Biz, henüz kendi içimizde yaptıklarımızla “Davos” u oluşturamamışken, Türkiye’nin “DAVOS” nasıl olacağız açıklarsanız seviniriz.

Davos’a Giderken, Bodrum’dan olmayalım.

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, 2013 yılında Cihan Haber Ajansına “Bana Gezi Parkı olayları dışarıdan yönlendirilmiş izlenimi veriyor” diye açıklama yapmış mıdır?

http://www.haber7.com/asya/haber/1062199-rus-itirafi-turkiyenin-gelismesini-istemeyen-gucler

Rusya’da, Ezan Vakfı Başkanı mıdır?

https://www.yeniasya.com.tr/gundem/rus-topraklarinda-avrupa-nin-en-buyuk-camii_173711

Unutmadan yazayım yatırımcı proje gerçekleşirse malzeme alımlarının yüzde 60’ını Bodrum’dan temin edecekmiş. 24 milyon Dolar, Bodrum’un esnafı sevinsin mi?

Vesselam…

Yazarın Diğer Yazıları