DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

BODRUM BELEDİYESİ, KENDİ YAKITINI ÜRETİYOR

BODRUM BELEDİYESİ, KENDİ YAKITINI ÜRETİYOR
velux

Bodrum Karaova bölgesine ilk kez kanola ekimi gerçekleşti. Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Temizlik İşleri ekipleri tarafından Mumcular Mahallesi’nde belediyeye ait 11 dekarlık alana kanola bitkisi ekildi. Elde edilen ürün, biyodizel hammaddesi olarak değerlendirilecek.

Sürdürülebilir tarım ve tarım-turizm entegrasyonu için projeleri adım adım hayata geçiren Bodrum Belediyesi, enerji tarımına yönelerek çevreci yakıt biyodizelin hammaddesi olan kanola üretimi için harekete geçti.

Bodrum Belediyesi’nin çevreci bir anlayışla başlattığı proje kapsamında pilot bölge olarak seçilen arazi, kanola üretimi için sürülerek gübrelendi.  Belediye mülkiyetindeki 11 dekarlık arazide, metrekareye yaklaşık 50-60 adet kanola tohumu düşecek şekilde ekim yapıldı. İlk mahsulün yaklaşık dört ay içinde toplanması bekleniyor. Elde edilen ürün, biyodizel hammaddesi olarak değerlendirilecek.

Son yılların gözde tarım ürünlerinden olan kanola bitkisi üretimiyle, hem Bodrum çiftçisine yeni ürün alternatifi yaratılacak, hem de yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan biyodizel kullanımına katkıda bulunularak doğa ve çevre kirliliğinin önüne geçilecek. Açığa çıkardığı emisyon, normal dizel yakıtlara göre daha az olan ve sera gazı salınımını minimuma düşüren biyodizel, Bodrum’da ‘tarım enerjisi’ uygulamasının önemli bir aşaması olarak düşünülüyor.

Öte yandan, Bodrum Belediyesi’nin bu girişimi ile her iklim koşuluna dayanıklı olan ve alternatiflerine göre üreticisine yaklaşık yüzde 50 daha fazla gelir getiren kanola bitkisi üretiminin, Bodrum’daki atıl tarım alanlarında yaygınlaştırılması hedefleniyor.

 

Bodrum Ev Emlak