DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Bodrum Belediyesi ve OYDER İş Birliğiyle 5. Acı Ot Festivali Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

Bodrum Belediyesi ve OYDER İş Birliğiyle 5. Acı Ot Festivali Basın Toplantısı Gerçekleştirildi
Bodrum Ev Emlak

Bodrum Belediyesi ve OYDER İş Birliğiyle 5. Acı Ot Festivali Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

Bodrum Belediyesi ve Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) iş birliğiyle düzenlenecek olan 5. Acı Ot Festivali’nin basın toplantısı, Ortakent’te gerçekleşti. Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün önünde düzenlenen toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı temsilen Genel Koordinatör Emel Çakaloğlu, OYDER Yönetim Kurulu Başkan Vekili Seha Ergene, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Şef Zekeriya Yıldırım ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan OYDER Yönetim Kurulu Başkan Vekili Seha Ergene, festivalin amacını ve hedeflerini vurgulayarak, “Bodrum Acı Ot Festivali, Bodrum Yarımadası’nın ve Türkiye’nin en büyük lezzet buluşması olmayı hedefliyor. Yöresel ürünlerin tanıtımı ve bölge esnafının ekonomiye katkı sağlamasına ivme kazandırmayı amaçlıyor. Festival alanında yaklaşık 250 yöresel tat ve 30 adet el sanatları standı yer alacak. Festival süresince yöresel sanatçılarımız sahne alacak, halk oyunları gösterileri ve Bora Gencer konseri gerçekleşecek.” dedi.

Ergene, festivalin ikinci gününde ünlü şeflerle yemek atölyeleri, yöresel yemek yapımı ve mutfak kültürünü tanıtan etkinliklerin gerçekleştirileceğini de belirtti.

Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez ise festival için tüm vatandaşları ve misafirleri sorunsuz bir şekilde ağırlamayı dilediğini ifade ederek, festivale davet etti.

Bodrum Belediyesi Genel Koordinatörü Emel Çakaloğlu ise, Acı Ot Festivali’nin Bodrum için önemine dikkat çekerek, “Yöresel festivaller sayesinde hem Bodrumlu hemşerilerimizle hem de Bodrum çevresinden gelen vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Yöresel ürünlerle birlikte kent kültürünün tanıtılmasında ve yerel üreticinin desteklenmesinde önemli rol üstlenen Acı Ot Festivali’nde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıda festivalin detayları ve katılımcılarla ilgili bilgiler paylaşılırken, festivalin 9-10 Mart tarihlerinde gerçekleşeceği belirtildi.

velux