DOLAR
32,5644
EURO
34,6957
ALTIN
2.487,66
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
13°C
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Bodrum Eğitim Sen: Okul öncesi öğretmenler için acilen düzenleme yapılması gerekir

Bodrum Eğitim Sen Şubesi tarafından bugün yazılı açıklama yapıldı. Pandemi sürecinde öğretmenlerin sağlıklarının göz ardı edildiği belirtildi.

Bodrum Eğitim Sen: Okul öncesi öğretmenler için acilen düzenleme yapılması gerekir
polat-galle

Açıklamayı Yüksel Okyay yaptı. Açıklamada şunlar belirtildi.

Sağlık bakanlığının dün ki corona tablosuna göre vaka sayısı :55.802, hayatını kaybeden vatandaşımız 318, her gün bir SOMA yaşıyoruz, ağır hasta sayısı her geçen gün artıyor. Sağlık Bakanı  gençlerin aktif vakalar içinde ki oranı artıyor, gençleri de koruyacağız açıklamaları yapıyor. Ayrıca bilim insanlarının açıklamasına göre yeni mutant virüs özellikle 0-9 yaş grubunda hızlı yayıldığı belirtiliyor. Bu açıklamalara karşın okulöncesi kurumları, 8.,12. sınıflar, özel eğitim okulları yüz yüze eğitime devam etmekte, öğrenciler, öğretmenler birbirine ve evlerine ailelerine virüs taşıma ihtimali bilimsel bir gerçeklik ve toplum sağlığını tehlikeye atmaktır.

Kronik rahatsızlığı olan öğretmenlerimizden aşıya ulaşamayanlar bulunmaktadır. Bodrum genelinde birçok okulda yüz yüze eğitim devam ediyor. Yahşi Eğitim Uygulama Okulu, Turgutreis Vedat Türkmen Ortaokulu, Şehit Mahmut Coşkunsu Ortaokulu, Yalıkavak HİPER Anadolu Lisesi, Turgutreis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ayşe Gülsevim-Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi, Bodrum Anadolu Lisesi, yüz yüze eğitime devam eden okullardan bir kaçı, bu okullarda çalışan öğretmenler hala 1. doz aşılarını olamadılar.

Salgına ilişkin alınması gereken tedbirler tamamlanana kadar yüz yüze yapılan eğitime uzaktan devam edilmeli ve bu süreçte tüm öğretmenler, eğitim iş kolunda çalışan tüm personel hızlı şekilde aşılanmalıdır. 2.doz aşılama programı tamamlanmadan tedbirlerin kalıcı sonuç vermesi mümkün değildir. Ayrıca okulöncesi öğretmenleri bakıcı değil, eğitim emekçisidir.

Maske, mesafe, hijyen konusunda öz bakım becerilerini tamamlayamamış 3-6 yaş öğrenciler ile haftanın 5 günü kesintisiz 6 etkinlik saati eğitime devam etmesi istenen okulöncesi eğitim emekçilerinin sorunlarına duyarsız kalınmamalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen odası dahi bulunmayan, teneffüs hakkı olmayan okulöncesi öğretmenlerimiz için çalışma saatlerini, çalışma ortamlarını yeniden gözden geçirilmeli ve düzenleme yapmalıdır.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 10 yaş altı çocuğu olan annelerin idari izinli sayılması Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle resmi gazetede yayınlanmasına rağmen milli eğitim müdürlükleri ve okul idareleri tarafından keyfice, hukuksuzca uygulanmamakta, 10 yaş altı çocuğu olan annelere idari izin verilmemektedir. Eğitim Sen olarak diyoruz ki sadece anne değil ebeveyn olarak anne ve babaya dönüşümlü idari izin verilmeli, yalnızca anneye bırakılmamalıdır. Yalnızca kamu da çalışanlar değil bu süreçte özel kurumlarda çalışan 10 yaş altı çocuğu olan tüm ebeveynlere ücretli izin verilmelidir.

Bodrum Eğitim Sen Temsilciliği

Kaynak : Anterhaber

velux