DOLAR
32,5569
EURO
35,0018
ALTIN
2.428,25
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
26°C

Bodrum Gezi Rehberi

Bodrum Gezi Rehberi
22.12.2020
595
A+
A-
velux

Muğla’nın en çok ziyaret edilen popüler ilçelerinin başında Bodrum yer alır. Özellikle yaz aylarının gelişi ile birçok yerli ve yabancı turist soluğu Bodrum’da alır. Yılın her mevsiminde büyük bir ilgi ile ziyaret edilen Bodrum, gelenlere pek çok ayrıcalığı bir arada deneyimleme imkânı sunar. Farklı konaklama ve gezme alanları sayesinde bölgede dolu dolu bir tatil geçirilebilir. Genel olarak, Bodrum’a gelenlerin çoğu seyahat planlamasını önceden yaparak her yeri ziyaret ederek dönmeyi tercih eder.

Bodrum Kalesi

Bodrum gezisine tarihi bir başlangıç yapmak isteyenler için Bodrum Kalesi eşsiz bir manzara sunuyor. Kalenin kurulduğu yer, iki liman arasında ve üç tarafı denizlerle çevrili bir alanda kalıyor. Günümüzde müze olarak kullanılan bu kaleyi yıl boyunca ziyaret edebilir ve pek çok önemli tarihi esere yakından bakma fırsatına erişebilirsiniz.

Halikarnas Mozolesi

Halikarnas Mozolesi, tarihi geçmişi ve kendine özgü hikayesi ile her dönem ilgiyi üzerinde toplar. Bu mozole, Kral Mausolos adına kız kardeşi ve karısı tarafından yaptırılmıştır. Yunan ve Mısır mimarisini içine alan bu yapı, aynı zamanda Dünya’nın Yedi Harikası’nda da yerini almıştır. Kral Mausolos için yapılan bu anıt mezar, özellikle yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği alanlardan biridir.

Barlar Sokağı

Bodrum’un hareketli ve canlı yanlarına ışık tutmak isteyen ziyaretçilerin uğrak mekânı, Barlar Sokağı, yaz boyunca binlerce turiste ev sahipliği yapar. Buraya olan ilgiyi artıran temel etkenlerin başında günün her saatinde eğlencenin devam ediyor oluşudur. Barlar Sokağı’nda müzik ve farklı restoranlar eşliğinde harika bir geziyi geride bırakabilirsiniz.

Bitez Plajı

Bodrum’a yaz aylarında gidiyorsanız Bitez Plajı’nda serin ve sakin bir mola vermek isteyebilirsiniz. Mavi ile yeşili bir arada deneyimlemenizi sağlayan Bitez Plajı’nda gün içinde birden farklı aktiviteye katılabilirsiniz. Sörf tutkunları ve sörf yapmak isteyenler için plajın etrafında birden farklı okul yer alıyor. Bitez Plajı’nda vakit geçirirken serin ve tatlı bir mola vermek isterseniz, meşhur Bitez dondurmasını tadabilirsiniz.

Usuluk Koyu Tabiat Parkı

Bodrum’a tatil ya da gezi için giden ziyaretçilerin bölgeden beklentisi farklı olabilir. Bodrum’un merkezindeki eğlence ve gürültüden uzak bir gün geçirmek isteyenler için Usuluk Koyu harika bir tercihtir. Birçok ağaç türüne ev sahipliği yapan bu koyda, sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz. Oldukça temiz ve berrak görünen Usuluk Koyu’nda denizin ve güneşin verdiği huzuru deneyimlersiniz.

Orak Adası

Tatil için gittiğiniz Bodrum’da eğlenceli ve heyecanlı günleri geride bırakmak isteyebilirsiniz. Orak Adası, bölgede en iyi dalış yapacağınız yerlerden biridir. Bölgeye giden tekneleri kullanarak 1-2 saat içinde Orak Adası’na ulaşabilirsiniz. Buraya düzenli olarak gelen turlar sayesinde dilediğiniz zaman dalış için gelebiliyorsunuz. Bölgeye gelmişken, adanın güneyinde yer alan, görülmeye değer güzellikteki sakin koyda muhteşem bir gün geçirebilirsiniz.

Bodrum Gezi Rehberi hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle birçok seçenek sunuyor. Güncel Bodrum haberleri, Bodrum son dakika haberleri ve Bodrum’a dair merak ettiğiniz her şeye  Bodrum Haber farkı ile ulaşabilirsiniz.

 

Aktur tatil sitesi