DOLAR
32,5241
EURO
34,8052
ALTIN
2.423,36
BIST
9.735,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C

Bodrum’da corona yasakları ihlal ediliyor

Bodrum’da corona yasakları ihlal ediliyor
A+
A-

Muğla İl Pandemi Kurulu’nun açıkladığı motosikletlere iki kişinin binmesi yasağına Bodrum ilçesinde birçok sürücü tarafından uyulmadığı görüldü. Kişilerin motosikletlere binmeye devam edenlerin kuralları ihlal ederek kaskları da takmadığı görüldü. Bir pazar yerinde ise sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı bazı sebzelerin ise açıkta satılmaya devam edildiği görüldü.

                   Bodrum’da corona yasakları ihlal ediliyor
Yaşar ANTER/Sozcu.com.tr

Muğla İl Pandemi Kurulu’nun 6 Nisan’da aldığı karalarda il genelinde uyulması gereken sosyal mesafe kuralları kapsamında karayollarında motorlu bisiklet/motosiklet kullanıcılarının ek yolcu taşıması yasaklandığı açıklandı.

HEM KURALA UYMADILAR HEM KASK TAKMADILAR

Yasak kararı dün ilçelere tebliğ edilmesinin ardından yol kontrolüne çıkan trafik polisleri, motosikletlere 2 kişi binenleri uyardı.

Dün uyarı yapmakla yetinen polislerin, bugünden  itibaren il genelinde motosiklete 2 kişi binen sürücü ve yolculara sosyal mesafe kuralını ihlal etmekten 389 lira para cezası uygulayacağı açıklanmıştı.

Bugün Bodrum’un Gümbet , Konacık ve Ortakent- Yahşi mahallelerinde motosiklet sürücülerinin çoğunun iki kişi motosiklete binmeyi sürdürdüğü çoğunda ise kask bulunmadığı görüldü.

Bodrum’da corona yasakları ihlal ediliyor

BODRUMLU PAZARDA SOSYAL MESAFEYE ALIŞAMADI

Bugün Ortakent-Yahşi mahallesinde kurulan halk pazarında ise sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı bazı sebzelerin ise açıkta satılmaya devam edildiği görüldü.

Bodrum zabıtası pazara giriş kapısında vatandaşların ateşini ölçtü, ücretsiz maske dağıtımı yaptı. Birçok vatandaşın birbirleri ve esnaf ile yakın alışveriş yapması bazı vatandaşları isyan ettirdi.

Evli ve iki çocuk annesi Hatice Ünal (43) “Vatandaş olarak çok aceleciyiz 2-3 metre kuralına uyamıyoruz birisi alışverişi yaparken diğeri o kadar uyarıya rağmen dibine kadar sokuluyor zabıta sürekli uyarıyor ama 3 bin kişinin olduğu pazarda söylenenler hemen unutuluyor, insanlar birbirlerine zarar verebileceklerinin hala bilincinde ve farkında değiller” dedi.

Aktur tatil sitesi