Muğla’nın Bodrum ilçesinde YKS’nin ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) öncesi kimliğini unuttuğunu fark eden bir öğrenci, sınavı kaçırmak üzereyken motosikletli trafik polisi sayesinde zamanında salona yetiştirildi.
Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Gündoğan Mahallesi’ndeki evinden sınava gitmek üzere çıkan öğrenci C.K, Çırkan Mahallesi’ndeki Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi önüne geldiğinde kimlik kartını unuttuğunu fark etti. Sınav süresinin başlamasına çok az bir zaman kalmışken, durumdan haberdar olan Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik polisi hemen devreye girdi.
Motosikletli ekip, öğrenciyi hızla Nüfus Müdürlüğü’ne götürerek geçici kimlik belgesi çıkarttı. Ardından öğrenci tekrar sınav yerine yetiştirildi. Dakikalarla yarışan ekip sayesinde C.K, sınava tam zamanında girebildi.
Olayı gören vatandaşlar polis ekiplerini takdirle karşılarken, öğrenci de destekleri için motosikletli trafik polisine teşekkür etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı