DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

“Bodrum’u daha modern ve güçlü bir kent yapacağız”

“Bodrum’u daha modern ve güçlü bir kent yapacağız”
A+
A-
velux

Muğla’nın Bodrum ilçesinde alt yapı ve kanalizasyon hatlarında incelemelerde bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün, Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisinin %29’unun, Bodrum kanalizasyon hattının %49,2’sinin tamamlandığını söyledi.

Gürün“  Bu kapsamda Bodrum İlçemizde ki kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi projeleri büyük önem taşıyor. En kısa sürede bu projeleri tamamlayıp Bodrum’da altyapıdan yararlanma oranını %45’den %91’e çıkaracağız. Böylelikle daha modern bir kent ve daha güçlü bir kent yaratmış olacağız” dedi. Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’ndeki  alt yapı ve kanalizasyon hatlarında incelemelerde bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün, turizmin önde gelen noktalarından biri olan Bodrum ilçesinin altyapı problemlerinin ortadan kaldırılması için başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

160 MİLYON TL. LİK YATIRIM DEVAM EDİYOR

Bodrum İlçesinin altyapı eksiklerini gidermek için yapımına başlanan 160 milyon TL’lik kanalizasyon hattı inşasının devam ettiğini belirten Gürün “ 160 kilometrelik hattan Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Turgutreis, Bahçelievler, Geriş/Erdemil, Koyunbaba ve Gümüşlük Mahalleleri yararlanacak. Proje kapsamında 78 km. kanalizasyon hattı, 2 bin 20 adet muayene bacası, 486 parsel bacası ve çalışmalarda zarar gören yollarda 43 bin 400 metrekare tamirat çalışması yapıldı.Kanalizasyon hattının yanı sıra Bodrum’un en büyük Atıksu Arıtma Tesisi olacak Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi çalışmaları da devam ediyor. Proje kapsamında inşaat işlerinin tamamlanma oranı %65 olurken genel ilerleme %29 oldu” diye konuştu.

"Bodrum’u daha modern ve güçlü bir kent yapacağız"

BODRUM’UN ALT YAPI SORUNLARINI HIZLA ÇÖZECEĞİZ

Gürün, Bodrum’un en büyük eksiklerinden biri olan altyapı sorunlarını gidermek için büyükşehir yasasının çıktığı ilk günden beri çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek Bodrum’un altyapı eksiği kalmayıncaya kadar bu projelere devam edeceklerini söyledi. Gürün, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana şehrimizdeki eksiklerin tespiti ve bunların çözümüne yönelik projeleri hayata geçiriyoruz. Öncelikle aciliyeti olan yatırımları hizmete sunarken, en büyük yatırımı da doğaya yapmaya çalışıyoruz. Atıksu problemi sadece vatandaşlarımızı değil en büyük zararı doğaya veren bir konu. Bu nedenle öncelikle doğayı korumak ve onu gelecek nesillere daha da güzel şekilde aktarmak için yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. Bu kapsamda Bodrum İlçemizde ki kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi projeleri büyük önem taşıyor. En kısa sürede bu projeleri tamamlayıp Bodrum’da altyapıdan yararlanma oranını %45’den %91’e çıkaracağız. Böylelikle daha modern bir kent ve daha güçlü bir kent yaratmış olacağız” sözleri ile açıklamasını sona erdirdi.

velux