DOLAR
32,4010
EURO
34,8095
ALTIN
2.397,64
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
18°C
Muğla
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
23°C

Bodrum’un Sansürcüleri İş Başında (!)

polat-galle

Bodrum'un Sansürcüleri İş Başında (!)

Bodrum’un Sansürcüleri İş Başında (!)

Hani bir şeyi yapmak istemezsin ama yapman lazımdır ya, işte öyle bir gündeyim. Bu yazıyı yazmak istemiyorum ama yazmam gerekiyormuş hissi var içimde.

Ben yazmazsam, sen yazmazsan, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa… (“USTA” nın affına sığınarak)

Çıkamaz karanlıklar aydınlığa…

Ben yazarsam, sen yazarsan karanlıkların aydınlığa çıkması şöyle dursun, bu memlekette yazı yazanın başına her türlü şey gelebilir.

Geldi de…

Bodrumkadraj.com Hasan Dirin arkadaşımız, İçişleri Bakanlığı müfettişinin Bodrum Belediye Başkanı ve Bazı Başkan Yardımcıları ile ilgili birim çalışanları hakkında hazırladığı ve soruşturma izni aldığı belgeleri yayınlarken, iş yeri silahlı kişilerce basıldı, kardeşi tartaklandı.

Devamını gerektikçe yazacağım şimdilik bir köşede dursun…

Dosya içeriği; Bodrum Belediyesi, imar, yapı kontrol birimlerince verilen yapı ruhsatları ve yapı kullanma izinleri. Bakanlık müfettişleri, yüzlerce işlem yapmış hatta ve hatta bizzat talimat vererek, bazı yapı kullanma izinlerini, yapı ruhsatlarını iptal etmiş, bin 500 e yakın yere de yapı tatil zaptı düzenlettirip işlem yaptırmış.

Yalansa yalan deyin efendiler, AKP iktidarını mazeret göstermeyin, seçilir seçilmez ilk ziyaret ettiğiniz parti AK Parti ve “burada kendimi evimde gibi hissediyorum” diyende siz siniz.

Gerçeği yazmak suç. Yazılan yazıda yorum dahi yoksa sadece belge yayınladıysa, daha çok suç.

Kendini aydın, demokrat, insan haklarına saygılı, ifade özgürlüğünden yana, temel hak ve özgürlüklerin savunucu olarak görenlere, kalemin ucu batınca bağırmaya başlıyorlar.

Bodrumkadraj.com üç dosya yayınladı. Dün yayınlanan habere erişim engeli getirildi. Başvuru sahipleri Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kaya.

Erişimi Engellenen Haberler ;

“https://bodrumkadraj.com/guncel/mufettis-bilirkisi-raporlari-ve-sorusturma-izinleri-basina-sizdi/” “https://bodrumkadraj.com/guncel/gorevi-kotuye-kullanma-sorusturmalarinda-varan-2/” “https://bodrumkadraj.com/manset/gorevi-kotuye-kullanma-sorusturmalarinda-varan-3/

Son haberi haberleştirdiğimiz için bir erişim engeli de bizim haberimize geldi. Haberi haber yaptık, engele takıldık.

https://bodrumhaber.com/bodrumda-gazeteci-hasan-dirinin-isyerine-saldiri/

Bu engelciler bu işleri yaparken nüfuslarını kullandılar mı bilmem, lakin bilsinler ki sizin engeliniz halkın doğru bilgi alma hakkına yapılmış en büyük saldırıdır.

Demokratım , aydınım diye ortada dolaşmayın. Sansürcünün dik alasısınız.

Bu yazdıklarım işin hikaye kısmı, gerçekten erişim engellenme günüymüş sanırım, bolca kararlar alınmış, ona engel buna engel. Demek ki; basılı medya çıkarma zamanı gelmiş ona nasıl engel konulacak bakalım. Yoksa eski günlerdeki gibi dosyaları kapı kapı mı dağıtsak.

Bu engel konusu çok tartışmalı bir konu, itiraz etmiyorum çünkü reddedilecek. Anayasa Mahkemesine gitmek içinde para yatırmak lazım.

En iyisi böyle, benim param gideceğine başvurucuların parası gitsin.

Bunlar olup biterken Bodrumkadraj.com ‘un imtiyaz sahibi Hasan Dirin ’in işyerine silahlı kişilerce yapılan baskınla, Bodrum Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı ilgileniyor.

Başkan; şehirde araç dolusu silahla dolaşan ve iş yeri basanlara tek bir laf etmeyip, “ben bu işin içinde değilim” açıklaması yapıyor. Hasan Dirin ’ e geçmiş olsun dahi diyemiyor, NEDEN?

Başkan Aras ve danışmanı her aleyhte haberi yapan gazetecileri suçlayıp, hedef yaparak korkutmaya ürkütmeye çalışıyor.

Kendi medyaları dışındakilere sürekli taciz ve tehditkar davranılıyor, yazı yazanlar aranıp “İKNA” edilerek, yazıları kaldırtılmaya çalışılıyor.

Hadi dişimizi 6 ay daha sıkalım diyeceğim emme, bu enkazın altında kalırsınız dikkat edin.

Sözde basın kuruluşları ve temsilcileri her halta maydanoz olurken, bu saldırıyı görmezden gelerek görevlerini yapmışlardır.

Vesselam…

Bodrum Ev Emlak
Yazarın Diğer Yazıları