DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
25°C
Muğla
25°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

Bu Nasıl Bir Ceza ?

Aktur tatil sitesi

Bodrum Haber Merkezi sahibi olarak bilinen Özay Kartal ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras arasında (aynı zamanda Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı) “BOTAV’IN ŞAİBELİ REKLAMCISINA ÖDÜL GİBİ ATAMA” başlıklı haber üzerine suçlama , yanıt ve sonuç mahkemeye yansıdı.

Nedir konu derseniz…

Aslında tüm yazıları okuduktan sonra bu yazıyı okumanızda fayda var diyeceğim. Ben ne haberi, ne habere verilen yanıtı, nede mahkeme kararını yayınlamadım.

Konu; Bodrum Tanıtma Vakfının tanıtım sorumlusu olan kişinin aynı zamanda Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın sosyal medya danışmanı olarak görev yaparken, birde Belediye Gıda A.Ş nin yönetim kuruluna atanmasına, Özay Kartal’ın tepkisi.

“Özay Kartal’ın tepkisi” diyorum çünkü bu konu eleştiri falan değil, haberde değil, işin özü; “niye oralarda ben yokumda başkası var.” kavgası.

Mehmet Kocadon Belediye Başkanı’yken, kendisini Bodrum Basınının sözde önderi olarak gösteren kalaycı Özay Kartal, Halikarnas Surlarının ikinci aşaması bitince sanırım işsiz kaldı ve yeni işler için kendini göstermek istedi.

Yol yanlış olunca, yolcu ne yapsın…

Geçmiş dönemlerde Özay Kartal, Bodrum Belediyesi’ne, BOTAV’a dolaylı veya direkt olarak ne kadar iş yapmıştır? En çok müşterisi inşaat şirketleri midir? BOTAV organizasyonu fuarlarda kimlerle, hangi işlerin bağlantısını yapmıştır.

Şimdilerde Bodrum Akademia Vakfı üzerinden neler yapmaya çalışıyor? Kimi zaman soldan, kimi zaman dinsel inanıştan, kimi zaman tarih araştırmacılığından nereye varacak?

Gibi soruları sormuyorum kendisine…

Turizm Bakanı hakkında çıkan yazılarda “bakanı nasıl kurtarırım” telaşıyla haberler yapıp, sonra antik işler peşinde koşmayı ise, hiç sormuyorum.

“Her dönemin adamı” demek, zaten uygun olmaz…

Şuana kadar olumsuz hiçbir şeye sesini çıkarmayan sözde gazeteci olduğunu iddia edenler, kanunsuz yapılan işlerden hem kendileri hem müteahhit arkadaşları nemalanırken üç maymunu oynayanlar, şimdi maymun gözünü açtı’yı oynamaları ne kadar doğrudur.

Hep soruyorlar; “sürekli başkanı eleştiriyorsun, hiç mi iyi yaptığı bir şey yok?” diye var tabi ki. Özay Kartal’ı belediyeden uzak tutarak, Bodrum için en iyisini yapıyor.

İşin aslına gelelim Bodrum Belediye Başkanı ve Özay Kartal arasında geçen bu atışmanın doğru olmayan kısmına.

Bodrumhabermerkezi.com adlı site için verilen mahkeme kararını bir yurttaş olarak görmezden gelmek, haksızlığa göz yummak demektir.

Haksızlığa göz yummak,  gelecekte başımıza gelebilecek kanunsuzlukları hak etmektir.

Basınla ilgili suçlarda dava ivedilikle görülür, ancak bu ne hız denilecek kadar hızlı bir karar olmuş. Evet, hızlı öfkeli…

Karar hukuksal açıdan doğru mudur?

Bodrumhabermerkezi.com da yayınlanan haberde suçlamalar Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Gıda A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olduğu iddia edilen Ahmet Aras.

İddia edilen diyorum ticaret sicil gazetesine göre Ahmet Aras, Belediye Gıda A.Ş Yönetim Kuru Başkanı değildir. Yönetim Kuru Başkanı FARUK ULUSOY dur. Ahmet Aras Belediye adına yönetim kurulu üyesidir.

Davayı açan vatandaş Ahmet Aras… bence çelişkili bu kısma hukukçular yorum getirirse sevinirim. Gelelim tüm siteye yasak getirilmesine, bu gün bodrumhabermerkezi.com bu konudaki tepkisini dile getirmiş. Sadece habere getirilmesi gereken yasak, tüm siteye getirilmiş.

Bu; her ne kadar yasal bir haber sitesi olarak görünmese de, meşruluğu konu olunca dikkatsiz ve özensiz verilmiş bir karar diyebiliriz.

Mahkeme kararına dayanak olan kanun incelenirse; siteye ulaşım 9. Maddeden değil 8. Maddeden verilebilir.

Kanunun 9. Maddesi; içeriğin kaldırılması uyarısı, tekzip hakkı, gereği yerine getirmezse neler yapılacağı ile ilgilidir.

Yol yakınken yanlıştan dönülmeli.

Yanlışlıklarla dolu bir dalaşma…

Vesselam

Bodrum Ev Emlak
Yazarın Diğer Yazıları