DOLAR
32,2540
EURO
34,7416
ALTIN
2.409,74
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Cinsel Sağlık Sorunlar Ve Tedavisi

Cinsel Sağlık Sorunlar Ve Tedavisi
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Günümüzde cinsel sağlık sorunları oldukça çeşitlilik göstermektedir. Hem erkek hem de kadınlarda yaşanan cinsel sorunsal sadece cinsel hayatınızı değil sosyal hayatınızı da doğrudan etkiler.

Cinsel sağlık sorunlarının başında biyolojik sorunlar baş gösterse de psikolojik ve yaşam tarzı da cinsel sağlık sorunlarını derinden etkiler. Günümüzde erkeklerin en çok yaşadığı cinsel sağlık sorunlarının başında ise ereksiyon sorunu yer almaktadır.

Cinsel İsteksizlik Nedenleri

Cinsel isteksizlik her yaş grubundan her sağlıklı erkeğin yaşayabileceği cinsel sağlık sorunlarının başında yer almaktadır. Cinsel isteksizlik deneyim, psikolojik veya biyolojik sorunlar neticesinde ortaya çıkabilir. Toplum içerisinde sertleşme sorunu veya iktidarsızlık olarak isimlendirilen ereksiyon sorunu cinsel isteksizliğin başlıca nedenlerinden birisidir. Ereksiyon sorunu, cinsel ilişki sırasında kötü bir deneyim ile neticelenmesine sebep olur.

Bu hastalık devam ettiği sürede sağlıklı bir cinsel hayata sahip olamayacağınız gibi, uzun sürede ise cinsel isteksizlik ve karşı cinsten soğuma gibi yeni problemlere de yol açar. Ereksiyon sorunun birkaç şekilde kendisini belli eder. Hiçbir şekilde ereksiyonun yaşanmaması, ereksiyonun anının çok kısa süre sürmesi, ereksiyon anından hemen sonra penisin sönmesi bir problemi işaret ediyor olabilir.

Ereksiyon, çok çeşitli vücut bileşenlerinin aynı anda sağlıklı çalışması ile birlikte gerçekleşir. Bu açıdan komplike bir olaydır. Sinir hücreleri, damarlar, kaslar ve hormonlar aynı anda beraber sağlıklı bir biçimde çalışması gerekir. Tüm bu biyolojik faktörler sağlıklı bir şekilde çalışsa da yaşanan psikolojik sorunlar da ereksiyonu doğrudan etkiler. Yüksek derecede yaşanan stres ve kaygı bozukluğu ereksiyon sorununun nedenlerinden birisi olabilir.

Ereksiyon sorunu zincir halinde birçok problemi beraberinde getirebilir. Tedavi gerçekleşmediği takdirde boşanmadan kalp hastalıklarına kadar çok farklı hem biyolojik hem de sosyal neticeleri olabilir.

Cinsel İsteksizlik Tedavisi

Sağlıklı bir ereksiyon, düzenli bir cinsel hayat için en çok ihtiyaç duyulan etkenlerin başında yer almaktadır. Ereksiyon sağlıklı bir biçimde uyarılmanızı ve keyif almanızı sağlar. Bu sebeple ereksiyon sorunu baş gösterdiğinde saklanmanız ya da bu sorunu kimselerle paylaşmamanız bir işe yaramayacaktır.

Yaşadığınız ereksiyon sorununu öncelikle partneriniz ile paylaşın. Bu durum sizin cinsel hayatınızı etkilediği kadar partnerinizi de etkiler. Bu sebeple sahip olduğunuz problemi paylaşmak kötü bir deneyim yaşayıp olası bir cinsel arzu isteksizliğinin önüne geçmeniz gerekmektedir. Cinsel isteksizlik nadiren özel nedenlere sahip problemler çıksa çoğunlukla tedavi yöntemi oldukça bellidir. Bu sorunu yaşadığınızda panik yapmanıza gerek yoktur.

 

Doktorunuzla yaptığınız görüşmede sorunun boyutu ve kaynağı iyi değerlendirilmelidir. Ereksiyon sorunu olası bir sinir iletim bozukluğu, cinsel organda anotomik bozukluk, damar problemi, tansiyon hastalığı, kalp hastalığı neticesinde gerçekleşebileceği gibi psikolojik olarak stres, kaygı bozukluğu veya partner ile yaşanan kötü bir tecrübe de olabilir.

Erkeklerde görülen cinsel sağlık sorunlarının en başlarında yer alan ereksiyon sorunu için birçok internet kullanıcısı ereksiyona ne iyi gelir gibi sorular ile cevap aramaktadır. Yukarıda anlatıldığı gibi ereksiyon sorunu için en doğru adres doktorunuza danışmaktır. Bunun yanı sıra yaşam kalitenizi de yükseltmeniz gerekmektedir. Bunun için sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve iyi bir uyku da ereksiyon sorununuzun çözümünde yardımcı olabilir.

polat-galle