DOLAR
32,5678
EURO
34,9466
ALTIN
2.425,29
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

“Cinsiyet Eşitliği” sergisinin geliri kadın sığınma evine gidecek

“Cinsiyet Eşitliği” sergisinin geliri kadın sığınma evine gidecek
A+
A-
velux
Muğla’nın Bodrum ilçesinde 48 kadın ressamın açtığı Cinsiyet Eşitliği Sergisi’nin gelirinin tamamı yapılmakta olan Kadın Sığınma Evi’ne aktarılacağı belirtildi.

Ressam Filiz Taylor “Eserlerimizin büyük ölümünde kadının ve toprağın verimliliğini ön plana çıkartarak cinsiyet eşitliğine vurgu yapmak istedik. Ressam arkadaşlarımız 100 eserinin gelirinin tamamını kadın sığınma evine bağışladılar” diye konuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Kent konseyi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu ve Bodrum Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve 48 ressamın destek verdiği Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cinsiyet Eşitliği karma Sergisi’nin açılışı yapıldı.

SEKİZ YAŞINDAKİ DERYA SU İLGÜZ ESERLERİ İLE BÜYÜLEDİ

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu sözcüsü Aynur Dik ve ressam Filiz Taylor öncülüğünde açılışı yapılan ve karışık teknik, yağlıboya, akrilik ve  karakalem 100 eserin yer aldığı sergide Turgutreis zeyyat Mandalinci İlkokulu 4 A sınıfı öğrencisi 8 yaşındaki Derya Su İlgüz’ünde Ormanlar Kralı Aslan ve Bodrum Yangınları isimle akrilik boya iki eseri ile katıldığı sergi büyük ilgi gördü. Sergiyi kısa zamanda yaklaşık 500 sanatsever gezdi.

 

“Cinsiyet Eşitliği” sergisinin geliri kadın sığınma evine gidecek

SERGİNİN GELİRİ KADIN SIĞINMA EVİNE GİDECEK

Aynur dik yaptığı açıklamada “Bodrum dostu ressamlarımız, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini eklendi. Resim sergisinden elde edilecek gelir erkek şiddetine maruz kalan kadın ve çocukların kalacakları ve korunacakları Bodrum Belediyesi Kadın Sığınma Evi’ne bağışlanacak. Emeği geçen tüm sanatçı dostlarımıza ve sanatseverlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

“Cinsiyet Eşitliği” sergisinin geliri kadın sığınma evine gidecek

KADIN VE TOPRAK ANANIN ÜRETKENLİĞİ DEV TABLODA

Ünlü ressam Filiz Taylor’un 1.80×100 cm. boyutlarındaki akrilik boya, ve palmiye ağacının yapraklarını kullanarak yaptığı dev Kadın ve Toprak Ana eseri büyük ilgi gördü. Taylor yaptığı açıklamada “Kadın yaşamının her döneminde toprak ana gibi üretken olduğu, ancak üzerindeki baskı ve şiddet asla azalmadı, sadece biçim değiştirdi. Bodrumlu ressamlar olarak açtığımım sergiyle hem cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek hemde yapılmakta olan kadın sığınma evine katkıda bulunmak istedik. Yaptığım eser ilede kadının, kendisi gibi üretken olan toprak ve doğa ile bütünleşmesini anlattım” dedi.

Sergi 28 Ağustos tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

polat-galle