DOLAR
32,5360
EURO
34,9410
ALTIN
2.433,28
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Çörek otu yağı nasıl kullanılır,

Çörek otu yüzyıllardır kullanılan ve birçok faydası bulunan bir şifa kaynağıdır. Özellikle alternatif tıp meraklılarının dikkatini çok çeken çörek otu yağının kalp sağlığı, kanser, damar tıkanıklığı ve sinüzit üzerinde birçok faydası vardır. Peki çörek otu yağı nasıl kullanılır? Çörek otu yağı günde ne kadar içilir, buruna damlatılır mı? İşte çörek otu yağı hakkında merak edilen soruların cevapları…

Çörek otu yağı nasıl kullanılır,
17.02.2021
1.103
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Çörek otu yağının yararları, özellikle doğal tedavileri tercih edenler tarafından çok merak edilmektedir. Birçok hastalığa şifa olabilen çörek otu yağının faydaları saymakla bitmeyecektir. İşte mide bulantısını geçirmekten zayıflamaya, diş ağrısını engellemekten kolesterolü düşürmesine kadar birçok etkisi bulunan çörek otu yağının faydaları…

ÇÖREK OTU YAĞININ FAYDALARI

Yağ asidini dengeler. Çörek otu, içerisinde sağlıklı doymamış yağ asitleri olan omega 3 ve omaga 6’yı bulunduur. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir, kan damarlarını genişletir, yüksek tansiyonu engeller ve bronşları açıp alerjinin önüne geçer. Aynı zamanda insülin direnci ve hipertiroid hastası olan kişilerin de kilo kaybetmesine yardımcı olur.

Kalbi korur. Çörek otu, tansiyon ve kolesterolün yükselmesini engeller bu sayede damarlardaki kan akışını hızlandırarak kalbi korur. Bazı araştırmalar, çörek otunun kötü kolesterol LDL’yi düşürdüğünü ve iyi kolesterol HDL’yi desteklediğini ortaya koymaktadır.

Cildi tazeler. Çörek otu, yüksek oranda protein ve su içerdiği için cildin nemli kalmasına yardımcı olur. Bu sayede cilt daha parlak ve canlı görünür. Aynı zamanda sivilce oluşumunu önler ve deri hastalıklarının iyileşmesine destek olur.

Karaciğeri destekler. Çörek otu, karaciğerde hasara sebep olan maddelerin karaciğere girişini önler.

Kansere karşı etkilidir. Çörek otu, vücut hücrelerinin antioksidan kapasitelerini arttırmakta ve tümörlü hücreler ile savaşmaktadır.

Beyin aktivitelerini arttırır. Çörek otu, içerdiği bazı bileşenler sayesinde beyindeki asetilkolin aktivitesini arttırır. Bu sayede kolay odaklanmaya yardımcı olur, hafızayı güçlendirir ve Alzeihmer, Parkinson gibi sinir sisteminde ortaya çıkan hastalıkları engeller.

Kilo kaybını kolaylaştırır. Çörek otu, insülin direncini önler ve kilo kaybını destekler.

Mide bulantısını geçirir.

Sinüzite iyi gelir.

Saçların daha kolay ve sağlıklı uzamasını sağlar.

Depresyonu önler.

Diyabete iyi gelir.

Safra kesesinde ve böbreklerde taş oluşumunu önler.

Ateşi düşürür.

Romatizma ve artrite iyi gelir.

ÇÖREK OTU YAĞI NASIL KULLANILIR?

Çörek otu yağı isterseniz dıştan sürülebilen isterseniz de ağız yolu ile tüketilebilen bir yağdır. Su içer gibi tüketilmesi gereken bu yağı kullanmadan önce kesinlikle bir uzmana danışılmalıdır. İşte çörek otu yağının kullanılma şekillerine bazı örnekler;

  • 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı 1 bardak suya katılıp tüketilebilir.
  • 1 yemek kaşığı çörek otu yağı, yemeklere ve salatalara katılabilir.
  • 1 dilim ekmeğin üzerine sürülebilir.
  • Yoğurdun içine katılabilir.
  • Kahvaltılardan önce direkt ağıza dökülerek tüketilebilir.
  • Her iki burun deliğine de birer damla damlatılabilir. Bu da çörek otu yağı burna damlatılır mı sorusunun cevabı olacaktır.

Çörek otu yağı günde ne kadar içilir sorusuna da günde 1 tatlı kaşığı ile 1 yemek kaşığı arasında çörek otu yağı tüketilebilir olarak cevap verebiliriz.

En merak edilen sorulardan bir diğeri ise çörek otu yağı aç karnına mı içilir tok karnına mı sorusudur. Çörek otu yağının aç ya da tok karna tüketilmesi hiçbir şey fark ettirmeyecektir.

Çörek otu yağı kabızlığa iyi gelir mi sorusuna verilebilecek cevap evettir. Çörek otu ve zeytinyağı birlikte kullanıldığında kabızlığı hızlı bir şekilde kesecek ve sindirim sistemini düzenleyecektir.

ÇÖREK OTU YAĞI ZAYIFLAMAK İÇİN NASIL KULLANILIR?

Çörek otu, iştahı keser ve bu sayede kolay kilo vermeye yardımcı olur. Çörek otu yağı yardımıyla zayıflamak için sabahları aç karnına bir tatlı kaşığı çörek otu içmek ve bu işlemden yarım saat kadar sonra kahvaltı yapmak gereklidir. Daha sonra ara öğünlerde tüketilen yoğurt, ayran gibi besinlerin içerisine de çörek otu yağı eklenmeli; gece uyumadan önce bir bardak suyun içerisine bir çay kaşığı çörek otu yağı konulup bu su içildikten sonra uyunmalıdır.

velux