DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
22°C
Muğla
22°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Covid’in gizemi çözülmüş olabilir: Kimilerini öldürüyor, kimileri hastalanmıyor bile…

Avustralyalı bilim insanları, corona virüsünün gizemini nihayet aydınlatmış olabilir. Pandemi döneminde en çok dikkat çeken durumlardan biri de virüs, bazı kişilerde ölümcülken, bazı kişiler ise virüsten hiç etkilenmedi.

Covid’in gizemi çözülmüş olabilir: Kimilerini öldürüyor, kimileri hastalanmıyor bile…
A+
A-
velux

Sidney Üniversitesi’nden bilim insanları, akciğerlerde Covid’i bloke eden ve virüse karşı doğal bariyer oluşturan bir protein keşfetti.

Protein LRRC15, Covid partiküllerinin daha savunmasız hücrelerle bağlantısını önlemenin yanı sıra enfeksiyon olasılığını da azaltıyor. LRRC15’in virüs vücuda girene kadar insanlarda var olduğu bilinmiyordu. Protein, vücudun Covid’e tepkisini harekete geçirmeye yardımcı oluyor ve bunun virüsle savaşmak için yeni ilaçlar geliştirmek adına umut verici bir yol sunacağı düşünülüyor. Araştırmacılar da Covid-19’dan ölen hastalarda bu proteinin yeterince üretilmediğini veya çok geç üretildiğine inanıyor.

Avustralyalı bilim insanlarının bu araştırması, Londra’da LRRC15 için kan örneklerini inceleyen ayrı bir çalışma ile destekleniyor.

Araştırmacılar, şimdi LRRC15 kullanarak Covid’e karşı iki strateji geliştirdiklerini söyledi. Stratejilerin birden çok varyantta işe yarayabileceğini söylüyorlar. Biri önleyici tedavi olarak burnu hedef alacak, diğeri ise ciddi vakalar için akciğerleri hedef alacak.

Araştırmayı yöneten Profesör Greg Neely, ekibinin bu özel proteinin Covid-19 ile etkileşimini ortaya çıkarmak için çalıştığını söyledi. Neely, ayrıca “Bir immünolog olarak benim için, bilmediğimiz, akciğerlerimizi kaplayan ve virüsü bloke eden ve kontrol eden bu doğal bağışıklık reseptörünün olması çok ilginç” dedi.

Ekip, keşiflerinin Covid-19’u ve akciğer fibrozunun meydana geldiği diğer virüsleri tedavi etmek için yeni antiviral ve antifibrotik ilaçların geliştirilmesine yardımcı olacağını umuyor.

ETİKETLER: , ,