DOLAR
32,5260
EURO
34,7173
ALTIN
2.493,22
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Dalış turizmine emek veren eğitmen ve rehber dalıcı adayları bu kez sınav için daldı

Dalış turizmine emek veren eğitmen ve rehber dalıcı adayları bu kez sınav için daldı
A+
A-
polat-galle

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun (TSSF) dalış eğitmeni ve rehber dalıcı sınavları Muğla‘nın Bodrum ilçesinde gerçekleştiriliyor.

Su altı tutkunlarının tercih ettiği önemli dalış noktaları bulunan Türkiye’de, farklı illerde sualtı turizmine hizmet veren eğitmen ve rehber dalıcı adayları, teorik ve uygulamalı sınavlarda başarılı olmak için çaba harcıyor.

Geçen hafta sonu başlayan program kapsamında bir ve iki yıldız dalış eğitmeni ile rehber dalıcı adayları, sınavlarda başarılı olup tecrübelerini belgelendirmek istiyor.

TSSF Donanımlı Dalış Teknik Kurul Başkanı 3 yıldız eğitmen Boğaçhan Teleri, AA muhabirine, son yıllarda Türkiye’de dalış turizminin arttığını, yabancı turistlerin de dalış için Türkiye’ye geldiğini söyledi.

Türkiye’de su altı zenginliklerinin çok olduğunu, su altına ilginin de arttığını anlatan Teleri, “Bu nedenle farklı illerde etkinlikler düzenliyoruz. Bu da onlardan biri. Yetiştirdiğimiz eğitmenlerimiz yurt dışında da iş imkanı buluyor. Türkiye su altı meraklıları için önemli bir yere sahip. Dalışı öğrenmek için Türkiye muhteşem bir yer. Çok akıntı ve dalga yok, çok tehlikeli canlılar yok. O yüzden su altına Türkiye’de dalınır.” dedi.

polat-galle