DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Dar Giysiler Selülit Sorununu Artırıyor

Dar Giysiler Selülit Sorununu Artırıyor
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Ciltte portakal kabuğu görüntüsüyle kendini belli eden selülit, yanlış beslenme, hareketsiz yaşam, hormonal dengesizlikler gibi nedenlerle ortaya çıkıyor. Vücuda yapışan, dar kıyafetlerin de dolaşımı zayıflattığı için selüliti arttırdığına dikkat çeken DoktorTakvimi.com uzmanlarından Dr. Nurhan Özalp Hüseyin, selülitten kurtulmak için öncelikli olarak beslenmenin ve hareketli bir yaşamla dolaşımın düzenlenmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Kadınların korkulu rüyası selülit, cilt altında yağ yastıkçıklarının düzensiz yerleşmesiyle oluşan, ciltteki portakal kabuğu görüntüsü yaratan bir sağlık problemi… Ancak genellikle yaz aylarında dikkat çekmeye başlıyor. Bu dönemde başlayan selülit tedavileri ise maalesef yeterince etkili olamıyor. DoktorTakvimi.com uzmanlarından Dr. Nurhan Özalp Hüseyin, selülit tedavisine yazı beklemeden, kış mevsiminde başlamanın başarıyı artıracağına dikkat çekiyor.

Selülit ileri vakalarda sağlığı tehdit edebilir

Selülitin özellikle basen, uyluk ve göbek bölgelerinde görüldüğünü belirten Dr. Nurhan Özalp Hüseyin, “Selülitin derecesi arttıkça portakal kabuğu görüntüsü yani yağ birikmeleri artar. 1. derece selülitte cilt pürüzsüz görülür, ancak elle sıkılınca belirir. 2. derece selülitte ayakta dururken yani kas gerginleşince yağ yatakları, engebeli olarak görülür. 3. derece selülitte ise portakal kabuğu görüntüsü yatarken ve otururken de belirgindir ve ağrılıdır. Yer yer görülen damar çatlamaları, dolaşımında iyice bozulduğunu ifade eder. İşte bu nedenle selülit ileri vakalarda sağlığı tehdit edebilir ve medikal tedavi gerektirebilir” diyor.

Erkeklerde de selülit olur!

Selülitin oluşma nedenlerini hareketsiz yaşam yani dolaşımın yavaşlaması, hormonlar ve düzensiz beslenme olarak sıralayan DoktorTakvimi.com uzmanlarından Dr. Nurhan Özalp Hüseyin, vücuda yapışan, dar kıyafetlerin de dolaşımı zayıflattığı için selüliti arttırdığına dikkat çekiyor. Aralıklı alıp verilen kiloların da ciltte yağ birikmesine yani selülite neden olduğunu söyleyen Dr. Nurhan Özalp Hüseyin, hormonlara bağlı olarak kadınlarda daha fazla görülse de erkeklerde de selülite rastlandığını belirtiyor. Selülitten kurtulmak için öncelikli olarak beslenmenin ve hareketli bir yaşamla dolaşımın düzenlenmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Nurhan Özalp Hüseyin, sonrasında yapılması gerekenleri ise şöyle anlatıyor: “Beslenme ve hareket düzenlendikten sonra varsa hormonal düzensizliklerin tedavisi gerekir. Destek için tedaviye mezoterapi, G5 masaj, lenf drenaj ve bunun gibi cihaz destekleri ve selülit kremleri de eklenebilir. Mezoterapi yönteminde cilt altına yağ parçalayan ve hücre dışına taşıyan, yapılandıran birtakım ilaçlar enjekte edilir. Bir hafta, 15 gün veya 1 ay aralıklarla 4-6-10 seans uygulama yapılması gerekebilir. Yağ parçalanmasına destek olan G5 masajı ise sert bir masaj olup, haftada 2 kez uygulanır. Lenf drenaj ile parçalanan yağların lenf yoluyla atılımı hızlandırılır. Bu uygulamaların yanı sıra karbondioksit lazer, lipoliz, radyofrekans yöntemleriyle de yağ yakımı hızlandırılabilir. Selülit tedavisi kişinin yaşam tarzı ve beslenmesinin düzenlenmesiyle kısa sürede sonuç verebilir.”